Akne behandlingar

10 bästa hem rättsmedel för att bota akne

Problemet med akne är inte ny. Det kan hända vem som helst och i alla åldrar så många skäl, bli det hormonella förändringar eller fattiga hudvård. Så många hudterapeuter, hudläkare och hud experter har föreslagna mängder av tips för att bli av med akne. Som en att välja är fortfarande är dock en fråga rör, eftersom inte alla metoder kommer att fungera bäst för varje hudtyp och orsaken till akne. Dessutom Varför gå för konstgjorda produkter när du har så många användbara ingredienser i ditt kök?

Diskuteras nedan är 10 bästa huskurer som kan göra underverk när det gäller att hantera akne.

1.Apple-äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en produkt med flera funktioner. På grund av dess anti-bakteriella egenskaper finns produkten för att behandla akne effektivt. Ta några droppar av denna produkt på en bomullstuss och applicera det som skulle gälla en toner. Du kommer att se resultat i några dagar. Utöver detta också bidrar till att upprätthålla pH-nivån i huden och fungerar bäst på hår också.

2. Tea Tree olja

Om du vill ha en akne hud, du behöver fokusera på dess grundorsak och igentäppta porer leda ofta till akne. Tea tree-olja är en av de bästa materialen att rengöra tilltäppta porer, som den rengör huden utan att orsaka breakout av akne. Dessutom hjälper det till att bli av med bakterier och tar bort någon döda hudceller. Ingrediensen ökar också produktionen av kollagen genom att kontrollera de fria radikalerna, vilket ger huden ett ungdomligt utseende.

3. Papaya

Det höga vitamininnehållet i papaya gör det en av de mest effektiva delarna för behandling av akne. Mosa lite papaya och använda den som en ansiktsmask. Lämna massa på ditt ansikte för 20 till 30 minuter och sedan spola det med kallt vatten. Detta kommer att hålla tillbaka överproduktion av sebum som är en av de största orsakerna till akne.

4. Potatis

För att minska svullnad av akne, mosa en potatis och tillämpa den på det drabbade området. När du tvättar ansiktet efter 15 minuter kommer du observera minskning i din akne storlek.

5. Mint

Kyla natur mynta gör det en av de bästa behandlingarna för akne. Krossa några myntablad och gäller juice direkt på ansikte och se resultatet för dig själv.

6. C-Vitamin kosttillskott

Vitamin C är ett måste för friska och głowy hud. Därför inkludera alla objekt som är laddad med C-vitamin som citroner, apelsiner, amla, guava och många andra i din dagliga kost. Du kan också använda en blandning av rosenvatten och citronsaft att upprätthålla sin strålglans.

7. Honung

Godhet av honung är inte begränsad till hälsa. Det är också visat sig vara mycket praktiskt vid behandling av akne alltför. Dess antimikrobiella egendom förstör bakterier, vilket minskar risken för akne. Klibbig konsistens hjälper dessutom till att ta bort all smuts från ansiktet utan några skadliga effekter. För maximal nytta, se till att du väljer naturlig variant över bearbetade honung, eftersom dess egenskaper är väl bevarade i sin naturliga form. Tillämpa ett jämnt skikt av honung över hela ansiktet och halsen och lämna den i ca femton till tjugo minuter. Tvätta ansiktet med vanligt vatten och du kommer se en glöd som aldrig förr.

8. Äggvita

Ägg inte bara håller dig frisk men också ser efter din hud mycket väl. Äggvita när den tillämpas på ansikte unclogs akne orsakar porer smidigt, minska rodnad samt. Alltså spelar det en dubbel roll av som ett antiinflammatoriskt medel och en sammandragande.

9. Avokado

Avokado är kända för deras höga innehåll av fibrer och omättade fetter. Men utöver detta frukt är också fördelaktigt vid behandling av akne på grund av dess antioxidant egenskaper. Därför försök inkludera dessa frukter i din dagliga kost för en friskare och klar hud.

10. Bakpulver

En annan produkt som är närvarande i nästan alla andra kök och kan behandla akne är bakpulver. För att behandla akne, blanda en matsked bakpulver med tillräckligt med vatten för att bilda en tjock pasta. Efter att Applicera pastan på huden och lämna den tills den börjar stelna och sedan tvätta ansiktet. Upprepa proceduren flera gånger i veckan och du kommer vara nöjd med resultatet.

Det är inte bara att externa behandlingar kan ge dig en akne hud. Du måste också titta på dina matvanor för vackra och strålande hud. Se till att du dricker mycket vatten, minst tio till femton glas om dagen, för att hålla huden hydrerad och återfuktad. Också välja din kosmetika och hudvård produkter klokt. Inte kompromissa med kvalitet för priset.