Akne behandlingar

Använd dessa bra tips för att få acne under kontroll

De flesta människor blir arg och frustrerad när man behandlar akne. Detta gäller särskilt för tonåringar. Akne orsakar förlägenhet och mars en persons utseende, och det är mycket upprörande att unga tonåringar; dock behöver det inte vara. Det är verkligen mycket lättare att hantera akne än de flesta inser. Det tar bara med hjälp av rätt tips i rätt situationer. I denna artikel, kommer att vi dela en massa praktiskt, genomförbart tips som hjälper dig att få din akne under kontroll.

Undvik att vidröra ansiktet hela dagen och på natten när du sover. Många människor tenderar att sova med deras kind vilar på sin hand eller med knytnävarna mot deras hakan; Detta är dock en dålig praxis som kan orsaka bakterier, bakterier och olja för att bygga upp och stimulera finnar. Var noga med för att hålla händerna från ansiktet.

Det finns en hel del debatt över huruvida eller inte till pop finnar. Generellt sett, de som är mycket stora och/eller smärtsamma bör dök, men det är mycket viktigt att du rengör finne och huden runt det och också rengöra dina händer noggrant första. Var noga med att diska efteråt också. Behandla popped finne med en naturlig antibakteriell som tea tree olja för att döda bakterier och bidra till läkning.

Användning av hud peeling som innehåller hydroxyl syror och/eller salicylsyra kan vara till hjälp att minska akne. Denna typ av behandling kan användas en gång per vecka eller så för att kasta av gammal hud och avslöja nya, fräscha hud. Denna behandling också hjälper till att avlägsna acne och pormaskar, minskar olja och hjälper huden att läka.

Vara säker på dina sängkläder är ren. Detta inkluderar både bladen och din örngott. När du sover, kan oljor och svett från huden Njut i din lakan och örngott. När detta händer, bakterier och bakterier växer och överföra tillbaka till din hud nästa gång du få i säng. Detta är en ond cirkel som lägger upp till mer akne och hudirritation. Tänk på att ändra din lakan minst en gång i veckan och ändra din örngott varje kväll innan du går till sängs.

Undvik extrem temperatur. Både mycket hett och mycket kallt väder kan förvärra akne. I varmt väder, var noga med att hålla välhydrerade och vila när du blivit överhettad. Om du svettas ymnigt under dagen, ska du ta ett bad eller dusch på natten så att du inte kommer till sängs med olja, bakterier och bakterier byggt upp på din hud. Använda en oljefri fuktighetskräm under vintern för att skydda huden mot hård, kall, torr luft eftersom detta kan orsaka din hud att över producera olja.

Klart, ta hand om din akne är inte omöjligt och det behöver inte vara frustrerande. Konsekvent, intelligent, mild vård kommer att hålla huden frisk och attraktiv. Följ tipsen presenteras här för att få din akne under kontroll.