Akne behandlingar

Akne förebyggande och tips

Acne är inte något som är sällsynt; Det är en av de vanligaste hudproblem idag. Det vanligtvis identifieras röd hud som är lite fjällande eller kanske du har svarta och vita huvuden, finnar och i vissa fall även ärrbildning.

Det händer i områdena av huden där har du en massa sebaceous folliklar och ansiktet är en av dessa regioner förutom ryggen och övre bröstet. Acne kan vara riktigt irriterande och skämmer bort din titt också, därför skulle det vara bäst att förebygga och bota vad finns redan.

När börjar det?

Acne börjar vanligtvis i tidig tonåring och i vissa människor går på även i vuxen ålder. Under tonåring kan det bara hormoner som orsakar problemet under puberteten och det minskar när du blir äldre och kan så småningom försvinna. Men de hålla återkommande i vissa fall även i sen vuxen ålder som är riktigt frustrerande.

Några saker du kan göra:

Det finns många saker som du kan göra för att förhindra uppkomsten av akne och dess relaterade problem, som inkluderar:

Tvätta ansiktet varje dag

Du bör se till att du tvättar ansiktet minst två gånger om dagen med ett rengöringsmedel som hjälper bli av med akne. Använd inte något som är fet eller har en hög alkoholhalt som som skulle leda till mer finnar eller torr hud efter några dagars användning.

Rör inte!

Du får berätta dina barn inte att beröra detta och inte beröring så pass, men om du vill förhindra akne du bör prova och minimera antalet gånger du rör ditt eget ansikte. Detta beror på att fingrarna har en massa bakterier och smuts som skulle sluta fylla porerna i ansiktet.

Tvätta håret ofta

Du måste se till att du tvättar håret ofta och hålla det rent. Använd ett bra schampo som ditt hår är en annan orsak till finnar och akne i allmänhet. Låt inte ditt hår komma över ditt ansikte som om det är dammigt det skulle få negativa verkningar på huden.

Du svettas mycket?

Om du svettas mycket behöver du se till att torka du bort regelbundet. Svetten hjälper rengöra porerna och samtidigt kan sluta blockera dem alltför. Därför, det ögonblick du svettas torka bort med en vävnad för att få bort all smuts och damm partiklar som kan vara en del av den.