Akne behandlingar

Hur påverkar yoghurt akne?

Yoghurt är populärt i många Dieter världen över, särskilt eftersom den innehåller probiotika som hjälper matsmältningssystemet att fungera korrekt. I själva verket vet de flesta av oss att klassiska Medelhavsdieten, som är välgörande för huden och hjärtat, är centrerad på yoghurt. Yoghurt kan hjälpa akne drabbade huden? Läs vidare för att ta reda på!

Hur påverkar probiotika hud hälsa och vilka andra hud-och hälsosamma ingredienser har yoghurt? Ritning på det faktum att hud hälsa är kopplad till mag aktivitet, måste vi förstå att probiotika är hälsosamma bakterier i tarmens spåret som matsmältningen och förbättra näringsämnen absorption, därmed öka din immunitet. Annat än att, när de appliceras lokalt, kan probiotika yoghurt hämma tillväxten av akne bakterier, P. acnes. Yoghurt innehåller mjölksyra som har en exfolierande effekt, dvs det löser upp döda hudceller och förhindrar igensättning av porerna. Den innehåller fett som fungerar som en naturlig fuktgivare, så det kommer inte att torka ut huden som over-the-counter produkter som är beroende av bensoylperoxid. Vad mer, yoghurt har sammandragande egenskaper och kan återställa hudens pH-balans. Så det inte bara behandlar akne men också förhindrar akne problem.

Ja, utan tvekan, är yoghurt en av de bästa hem rättsmedel för akne. Så, vad är de bästa sätten att skörda dess fördelar? Du kan inkludera den i din kost som tar en eller två portioner om dagen. Det finns ingen brist för yoghurt recept - en smoothie av yoghurt berikad med antioxidant som innehåller blåbär eller en jordgubbe granola parfait eller som ingrediens i en sallad. När det gäller näringsämnen, innehåller yoghurt zink och vitamin B som gynnar din hy.

Yoghurt ansiktsmasker är också effektiva. Blanda en kopp yoghurt med en tesked av limesaft att göra en mask som ger en utmärkt toning effekt. Eller blanda med ca två teskedar honung som kommer att bevara den naturliga återfuktning av huden. Det finns flera andra alternativ - blanda yoghurt med jordgubbar eller morötter eller havregryn att utnyttja närande egenskaperna av dessa ingredienser. Om du har mycket fet hud, kan lägga till några lera pulver förbättra olja absorptionsförmåga masken. När den tillämpas på ditt ansikte, mask ger en skärpning effekt kände som en stickande känsla. Lämna på masken i ca femton minuter innan du skölja den med vatten. För att få bästa resultat, applicera masken ungefär tre gånger i veckan.

Dock måste du stanna varnade att yoghurt inte kanske är lämplig för dem som är allergiska mot mejeriprodukter eller har vissa medicinska tillstånd, såsom pankreatit. Det är bäst att få din läkares råd innan du gör kostförändringar och börja lägga yoghurt till din kost gradvis. Om din hud är för känslig, se till att du tillämpar en solkräm efter med en yoghurt mask eftersom exfolierande verkan av mjölksyra i yoghurt kan bjuda in solskador.

Den största fördelen med yoghurt akne behandling är att du kan göra yoghurt hemma. Även annars är det lätt tillgängliga. Se till att du undviker alltför förädlade sorter. Grekisk yoghurt och Kefir yoghurt är bland de bästa typerna som är packade med probiotika.