Akne behandlingar

Kemisk peeling för akne ärr - som en att använda

Kemisk peeling för akne ärr kan vara en mycket välgörande process för din hud. Seger i kampen mot akne kan verka som sist av dina bekymmer. Men tills du har blivit av ansikts acneärr har inte du vann kriget.

Acne kan vara pinsamt och kan orsaka depression och låg självkänsla. Ännu värre är ärr och märken kvar som kan ta veckor eller månader för att blekna bort.

Ibland kan dessa ärr enkelt minska genom naturliga processer för hud föryngring. Men för de flesta av oss behöver vår hud lite hjälp att ta itu med denna olägenhet. Så vilka behandlingsalternativ finns för ansikts ärrbildning?

Fenol pärlorna

En kemiska tillvägagångssätt som används är en fenol skal. Denna typ av peel utförs endast i en läkarmottagning med bedövande agenter på de områden som prepped för att skalas innan kemikalien används. Fenol kemiska tränger djupt och in i dermis lagret av huden.

Vanligtvis denna typ av skal behövs bara för dåligt fall av urkärnade acneärr och har biverkningar av orsakar missfärgning på huden. Dessutom måste du hålla de behandlade områdena ren genom att tvätta ansiktet ofta för att förhindra orsakar en infektion.

Triklorättiksyra (TCA) peeling

En annan kemisk agent som används för att minska ärrbildning är triklorättiksyra. TCA används för måttlig ansikts ärr och är relativt säkra. Denna behandling går utöver en ytlig förfarande och faktiskt tränger förbi epidermis. Det är mycket effektiv på att ta bort ärr, men har också fördelarna med att minska fina linjer, solfläckar, missfärgning och blemishing.

Du kan utföra TCA peeling själv. Du måste dock använda lämpliga koncentrationerna av kemiskt för att förhindra orsakar frätskador på ditt ansikte. Dessutom, om du märker ständiga rodnad eller torrhet i huden, är koncentrationen av syran för hög. Normalt förberedelserna som är 25% eller mindre är den säkraste. Glasyr på det översta lagret av huden är normala och förväntade för både fenol och TCA behandlingar och är del av kemisk peeling processen.

Alfa-Hydroxy syra (AHA) peeling

Andra alternativ som kan utnyttjas för hem behandlingar är glykolsyra eller salicylsyra peeling. Dessa skal är mycket mildare och säkrare än fenol pärlorna och så kan utföras i bekvämligheten av ditt hem. Det är mycket populärt att införliva både alfa-hydroxi och Beta-Hydroxy syror för behandling av ansikts ärrbildning. Glykolsyra och salicylsyra peeling används för mycket lätta till måttliga fall. I kombination är dessa kemikalier liten nog att sippra ner i porerna i huden och hjälpa ditt ansikte släppa döda hudceller som med tiden kommer att blekna ärr.

Eftersom syror inte tränga bortom det yttre lagret eller epidermis, i huden, kräver dessa peeling minst mängd återhämtningstid. Dessutom syror härrör från sockerrör och frukterna är så mycket naturligt. Vissa människor tycker att det är bra att kombinera både AHA och TCA kemisk behandling.

När använda någon kemisk peeling för att behandla akne ärr det är viktigt att hålla huden återfuktad och stanna hydratiserade. Dessutom kan huden blir extra känslig så att undvika solexponering eller bära solfilter kan bli nödvändiga.