Akne behandlingar

Fabindia tea tree hud toner granska

Hej vackra,

Jag är idag över Fabindia's Tea Tree hud Toner. Min hud är fet, har tillämpa en toner efter tvätt mitt ansikte varit en viktig del av min dagliga hudvård rutin. Toner hjälpa lugnande huden och återställer pH-balansen i ansiktet efter en tvätt. Det hjälper till att hålla den glänsande hud i schack. Jag är en regelbunden användare av denna toner och jag börjar få frekventa akne breakouts om jag sluta använda den. :(

Detta är den första FabIndia produkt som jag använt och jag är verkligen nöjd med den.

Innan jag börjar med översynen av produkt, låt mig först förklara vad tea tree olja är-

Tea tree olja är, melaleuca olja, en eterisk olja med en färsk camphoraceous doft och en färg som varierar från blekgul till nästan färglös och klart.[1] Det är tagen från bladen av Melaleuca alternifolia, som är hemma i sydöstra Queensland och den nordöstra kusten av New South Wales, Australien. Tea tree olja bör inte förväxlas med te olja, söta kryddor och matolja från pressade frön av te växten Camellia sinensis (dryck te) eller te olja växten Camellia oleifera.

Om produkten: en alkohol-fri hud toner med tea tree olja som styr talg och rensar fläckar.

Bruksanvisning: efter tvätt ansiktet och halsen, spraya huden toner på en bomullspinne och försiktigt stroke uppåt. Undvik kontakt med ögonen.

Ingredienser: Renat vatten, propylenglykol, fenoxietanol, polysorbat 20, Imid Urea, Tea Tree olja, salicylsyra, Neem extrakt, gurkmeja extrakt.

Net innehållet: 100 ml

Pris: 135 INR

Hållbarhet: 36 månader. Lagra på en sval torr plats mot direkt solljus. Naturliga ingredienser kan moln eller separat, detta påverkar inte kvaliteten eller effektiviteten av produkten.

Tillgänglighet: Mestadels alla lokala butiker lagerför det. Du kan också köpa den från Fabindias butiker eller online.

Min erfarenhet med produkt-

FabIndia är en betrodd varumärke och jag plockade upp på min kusins remiss. Jag var nöjd med det faktum att den har salicylsyra som är effektiva mot akne och blemmor. Tea tree olja är känd för sina antibakteriella egenskaper och hjälper till att minska allergiska hudreaktioner. Neem extrakt har antiseptiska egenskaper medan gurkmeja hjälper till att förbättra hy. Det hjälper också att kontrollera whiteheads på min hud. Det ger en svalkande känsla på ansökan som är verkligen lugnande.

Den levereras i en elegant snygg sprayflaska med en mössa och är grön till färgen. Det luktar bra. Det är alkoholfritt och sticka inte huden på ansökan. Det ger en naturlig lyster till huden och håller den olje-fri för 2-3 timmar.

Jämfört med andra märkesvaror toner, dess pocket-vänliga. Kaya hud klinik Purifying Toner Acne gratis kostar 290 INR för 100ml, Revlon Toner kostar 715 INR för 120ml medan Neutrogena fina rättvisa Toner kostar 299 INR för 150ml. Dessutom är det mer effektivt mot min fet hud än de andra tre.

Jo jag var inledningsvis lite oroad över förekomsten av propylenglykol i produkten på grund av dess dåliga rykte men när jag läser mer om denna produkt, jag fick alla mina svar. Propylenglykol har fuktighetsbevarande egenskaper dvs det tenderar att hålla vatten till sig själv för att förhindra att produkten torkar. Glycerol har liknande egenskaper och är naturligt också. Propylenglykol påverkas emellertid även genomträngligheten av huden öppna den att toxiner när de förekommer i hög koncentration på 25% och uppåt. Kosmetika produkter har i allmänhet mindre än 5% propylenglykol så det är inget att oroa.

Det som stör mig mest är att propylenglykol tillhör en alkohol familj medan de hävdar produkten för att vara fri från alkohol.

Såvitt polysorbat 20 anses, används det i produkter som en tensid, emulgeringsmedel och doft ingrediens. Det härstammar från laurinsyra och är också en kemisk blandning av sorbitol etylenoxid, enligt Wikipedia. Polysorbat 20 kan fungera som en spridning agent och blanda olja och vatten, fungerar som en doft solubiliserande ämne stabilisator, fungera som en dimsmörjare och har en lugnande effekt på huden. Polysorbat 20 är FDA och CIR godkänts.

Positiva med FabIndia Tea Tree hud Toner

Innehåller Tea tree olja, salicylsyra, gurkmeja och neem extrakt som är alla effektiva mot acne.

Kända varumärke.

Bra förpackningar.

Ficka vänlig.

Trevlig doft.

Effektivt mot fet hud för 2-3 timmar.

Negativ av FabIndia Tea Tree hud Toner

INTE alkohol-fri som saluförs i produkten.

Polysorbat 20 som ingrediens har rapporterats orsaka hudirritation i vissa. Därför krävs en patch test innan du köper produkten.

Skulle jag köpa det igen? Jag ska. Eftersom det är bra för min hud och är effektiv mot akne utbrott. Det hjälper också att minska porstorlek om den används regelbundet. Men när jag hittar någon liknande produkt från något annat märke som är verkligt alkoholfritt, jag kommer byta.

Betyg: 3.5/5 för att inte vara alkoholfri.

Rekommenderas för: fet, kombination och akne benägen hud.