Akne behandlingar

Är akne bekymrar dig? prova dessa bra tips!

Akne kan leda till att huden är inte hälsosamt. Läs denna artikel för tips om hur man kan förebygga och behandla akne, för att upprätthålla levande hud.

Tea tree olja tillämpas på ditt ansikte, axlar eller något annat område där du är mest benägna att utveckla akne kan hjälpa dig att få klar, frisk hud. Tea tree-olja kan minska olja ackumulering ansvarar för din akne utan att torka huden.

Det är viktigt att du inte plocka dina finnar. Poppar dina finnar kommer att sprida bakterier ännu mer, öka fläckar. Även om du väljer flera gånger på samma plats, kan du bryta öppna huden och lämnar ett ärr när det läker.

Sluta stressa över allt. Medan stress inte direkt orsakar akne, kan det göra det svårt för immunförsvaret att ta itu med ett befintligt ärende.

Koffeinhaltiga drycker som läsk, kaffe och te är fruktansvärt för din hud, och är ofta stora bidragsgivare till akne problem. Skära ned på din koffein kan minska några av dina finnar.

Få lite sol kan tillfälligt hjälpa till att klara upp en akne breakout. Utsätta huden för att den starka värmen från solen kommer att orsaka din hud att torka upp. När solen behandlingen påbörjas kan din fläckar förvärra ett tag så oljan går mot ytan av huden. Inom en vecka eller två, men kommer att din hud anpassa sig till sin nya villkor och bryta ut mindre.

Undvik att blanda någon akne lotion. Människor vill ofta bli av med akne så fort de kan, så att de blanda ihop en massa olika lotioner och krämer och tror att de kommer att fungera bättre som en enhet. Gör inte detta, eftersom det kan sluta göra mer skada än nytta.

Om populära akne behandlingar inte har fungerat för dig, sedan överväga en mer naturlig metod. En stor mängd produkter som säljs numera innehåller kemikalier som är faktiskt skadliga för din hud och kommer bara att förvärra din akne problem. Denna överproduktion av olja kan orsaka mer akne genom att blockera porerna. Produkter som är naturliga tenderar att också ha antibakteriella medel i dem, som hjälper till att läka huden.

Om du har tillgång till en pool, försöka dra nytta av det och simma så ofta du kan. Simning ger en övergripande och balanserad träning som kan koppla dig. Detta kan i sin tur minska akne problem. Simma i en pool har en annan fördel, som vissa människor tycker att klorerade vattnet minskar deras akne.

Är du medveten om att ofta använda din mobiltelefon kan orsaka din akne breakouts? Eftersom ditt ansikte och hår röra din mobiltelefon, din telefon som slutar med oljor som sticker i ansiktet. Ren telefonen regelbundet med en alkohol pad för att hålla den ren och fri från olja. När du är på telefonen håll inte det rätt mot ansiktet.

Använda produkter som innehåller salicylsyra för att behandla akne. I samband med en annan ingrediens i hudvårdsprodukter, hydroxyl syra, hjälper salicylsyra huden att kasta snabbare.

Tvätta ansiktet ofta, särskilt om du råkar vara svettning från antingen värme eller motion. Om det är omöjligt att tvätta ansiktet lätt utanför huset, ta våtservetter med. Detta kommer att ta bort smuts och bakterier från ansiktet. Inte använda våtservetter i stället för din dagliga rengöringsmedel.

Du kan lokalisera orsaken till din akne och hitta det bästa botemedlet genom att konsultera en hudläkare. Om en akne problem är mindre allvarliga, men kanske det svarar bra på enkla hemmet rättsmedel. Om du följer dessa tips du kan förebygga och bli av med akne har du.