Akne behandlingar

Vad är rollen av ägg i akne behandling?

Råa ägg definitivt luktar hemskt men deras positiva verkningar på huden kan vara awesome. Används i kombination med andra ingredienser, kan beståndsdelarna i ägg - äggvita och äggula - användas för att förbereda huden program som kan bidra till att upprätthålla naturliga klar hud. Råa ägg har använts effektivt att formulera hem rättsmedel för akne, en hudsjukdom som så gott som alla måste kämpa med någon gång i sitt liv. Läs vidare för att läsa mer!

Ägg är en viktig källa till B-komplex vitaminer som röda blodkroppar utveckling underlätta och ordentlig energidistribution i hela kroppen. De innehåller selen, som kan förhindra härdning av artärer och vissa typer av cancer. Äggvita eller äggvita innehåller 90 procent vatten och 10 procent näringsämnen - proteiner, vitaminer, mineraler och glukos. Egenskapen acne-fighting kan tillskrivas förekomsten ett enzym som kallas lysozym, som angriper bakterier cellväggar för att bekämpa infektioner. Acne-bakterier, som har hårda cellväggar består av kolhydrater kedjor och peptid strandar, ge till åtgärden av lysosom.

För ett enkelt recept, vispa den vita delen av två till tre ägg i en skål och använda den som en ansiktsmask. Ledighet för ungefär en fjärdedel av en timme och skölj. Masken kommer att ta bort överflödig olja från ansiktet och påskynda läkningen av akne. För en mer effektiv formel, blanda saften av en halv citron med en äggvita och applicera på ansiktet, undvika ögonen och munnen.

Äggvita, citron och honung kan användas i olika kombinationer som passar din hudtyp. Till exempel tros en blandning av en äggvita, en tesked honung och en tesked av trollhassel vara effektiv för fet hudbehandling. Äggula har sammandragande egenskaper, vilket betyder att det krymper din porerna och minskar risken för igensättning. Det har också vitamin A, som bidrar till att minska akne märken och inflammation. Vispa äggula och sprida den på ditt ansikte med en borste, säger makeup borste och skölj efter ungefär tjugo minuter.

Men kan rollen som ägg i din kost ha motstridiga effekter på huden. För att sätta saker i perspektiv, icke-ekologiska ägg, kan dvs ägg som kommer från hormoner och antibiotika-insprutning fjäderfä störa hormonbalansen i kroppen. Och hormonella fluktuationer - orsaken till akne - utlösa talgkörtlar i huden, vilket resulterar i ökad utsöndring av talg, som i sin tur fällor döda celler, skräp och bakterier, vilket resulterar i inflammation och akne. Sådana ägg kan också störa den bakteriella balansen i din tarm, vilket resulterar i negativa effekter på huden. Om du tvivlar på att ägg intag förvärrar din akne, prova att ta bort ägg från din vanliga kost för ett par månader, och övervaka skillnaden. Du kan också skära ner på äggprodukter, kakor och pasta. En förtjust observation hjälper dig avgöra om eller inte att eliminera ägg från din kost.