Akne behandlingar

Använda papaya för att bekämpa akne

De flesta av oss anta att bara fet hy är benägen att akne inflammationer, som hud olja eller talg fångar damm och främjar tillväxten av akne-orsakar bakterier. Men faktum är att även torr eller blandhy är mottagliga för en akne problem. För att lägga till ve, är sådan hudtyper mer känsliga för over-the-counter akne produkter som innehåller bensoylperoxid eller salicylsyra och receptbelagda salvor. Det är där acne hem rättsmedel kommer till undsättning och i detta fall papaya är kända för att ge en effektiv och skonsam lösning. Låt oss gräva i detta!

Vad är de medicinska egenskaper av papaya som gör det effektivt vid behandling av akne? Papaya kan mjuka upp huden och ljusare hudton. Rå papaya juice minskar inflammation, bruna fläckar, pigmentering och fläckar i betydande utsträckning. En upplösning av protein enzym som kallas "papain" är ansvarig för acne-fighting egenskaper av papaya frukt. Inte bara det, papaya fröna innehåller cericin och papaya blad innehåller kokkärlet capain som har acne-förebygga och behandla egenskaper. Papain löser fett och unclogs porer, gör huden lipid-fri. Med andra ord, exfolierar det yttre hudlagret för att kasta av döda celler och främja tillväxten av friska celler. Rå papaya juice kan förhindra bildandet av pus, förmodligen största bane av akne inflammation. Papaya-baserade salvor, tvålar och akne produkter innehåller papain från omogna frukter.

Med papaya för att sparka igång en naturlig akne behandling är ganska enkel. Den enklaste metoden är att mosa frukten och tillämpa den på de drabbade områdena. Eller Applicera pastan över hela ansiktet som en mask, låt stå ca 20 minuter tills masken torkar och tvätta med kallt vatten. Du kan också göra en mask av papaya och ananas juice (mix ¼ dl mosade rå papaya med 1 tesked rå ananasjuice) för förbättrad hudton förutom acne borttagning. Bara klappa det saftiga fruktköttet på ansikte och hals med hjälp av fingrarna och ligga ner med en handduk runt huvudet och bakom nacken, så blandningen blir rinnande. Du kan bokstavligen känner produkten arbetar genom en stickande känsla. Skölj efter ca 20 minuter. Alternativt ansöka rå papaya juice på acne-angripna områden att lindra inflammationen.

Det är tydligt att papaya har både förebyggande och reparativ egenskaper, dvs vanlig papaya hudbehandling förhindrar uppkomsten av akne och också eliminerar akne som redan har uppstått. Papaya är dessutom en viktig del av en hälsosam kost. Mogen papaya är rik på betakaroten, en stark antioxidant som förhindrar oxidativ skada och främjar produktionen av friska celler. Den innehåller också folsyra, vitamin A, vitamin B och C-vitamin, som är viktiga hud-hälsosamma näringsämnen.

En uttrycka av försiktigheten här är att undvika papaya om du är känslig mot latex. Gravida kvinnor måste också undvika behandling som latex kan inducera uteruskontraktioner. Mogen papaya har mycket liten mängd latex omogna papaya innehåller massor av latex, vilket kan leda till allergiska reaktioner.