Akne behandlingar

Hur man bli av med pormaskar på näsan

Blackheads är en av de vanligaste av hudproblem. De kan visa när som helst och nästan var som helst på kroppen. Men huden på ansikte, hals, bröst och rygg är mer benägna att få pormaskar som har ett högre numrerar av talgkörtlar. En liten ökning i produktionen av talg täpper hårsäckarna i dessa områden och pormaskar visas.

Av alla platser är förmodligen pormaskar på näsan eller var som helst i ansiktet det mest irriterande. Inte för att de orsakar mer smärta eller de är mer allvarliga, men eftersom de är mer synliga och har en känsla av förlägenhet fäst med dem. Ansiktshud på och runt näsan verkar vara det mest produktiva området när det gäller pormaskar. Igen, har regionen nasal den högsta koncentrationen av talgkörtlar så porerna i detta område kan lätt bli igensatta och utveckla pormaskar. Problemet intensifierar om du har fet hud. Det finns många människor som inte får pormaskar på någon annan del av kroppen, och endast fret med lära sig att bli av med pormaskar på näsan.

Låt oss titta på några enkla sätt hur man bli av med pormaskar på näsan.

Använd en bra ansiktsscrub för att skrapa bort den döda huden från näsan. Blöt ansiktet med varmt vatten och gnugga eller skrubba i en cirkulär rörelse med hjälp av fingrarna på och runt näsan. Gör detta regelbundet hjälper att hålla porerna klart och håller blackheads bort. Även kommer att detta dra några av pormaskar ut.

Värma din näsa porer med ansikts bastur eller helt enkelt genom att ta ånga från en gryta med kokande vatten i 8 till 10 minuter. När huden på näsan är varma och mjuka, exfolierar med en skrubbsvamp eller en ren handduk är hur man bli av med pormaskar på näsan. Du kan även använda en blackhead bort pincett; plocka de envisa ut. De kommer att plocka ut lätt varm ånga mjukar upp huden och lossar porerna.

Om du har ont om tid och vill ha en snabb fix, gå för kommersiellt tillgängliga näsa remsor som enkelt bli av med pormaskar på näsan och ge dig det rena och klara utseendet. Men kom ihåg att dessa näsa remsor är bara en quick fix och de hindrar inte problemet. Också, de kan inte dra ut den djupare eller mycket små pormaskar som fastnat djupt inne i huden.

Om din hud är fet, ren det oftare med en mild ansikte tvätta så att överflödig olja inte täppa till porerna.

Hålla ett öga. Om det finns någon göra upp produkter eller ansiktsigenkänning rengöringsmedel som orsaka irritation på huden, kan de orsaka hudinfektioner eller problem som pormaskar. Undvika eller sluta använda dessa produkter. Kom ihåg att ibland förebyggande är det bästa botemedlet.

Om dina pormaskar är mycket envis och inte svarar på någon av dessa behandlingar är det bättre att konsultera en hudläkare eller en hud och sjukvårdspersonal. Försök aldrig att krama eller pressa ut dina pormaskar som detta kan förvärra problemet. Infektionen kan spridas och bli allvarligare. Även skulle klämma på pormaskar ut lämna kratrar i ansiktet och att det ser ännu värre.