Akne behandlingar

Hur man bli av med pormaskar

Pormaskar kan också beskrivas som den lilla, dåligan, svart faced blockerande agenter som täpper porerna att saknar huden av det naturliga glöd och jämnhet. Förutom att vara en skönhet problem, är svarta huvuden en hudproblem också; inte bara din felfri look utan din hud hälsa står på spel. Om du inte lär dig att bli av med pormaskar de kan utvecklas till större pormaskar som skulle lämna ett synligt hål i huden när bort, eller de kan bli smittad och orsakar akne som är smärtsamt och kräver en mer tidskrävande behandling.

Innan vi börjar titta på hur man kasta och behandla pormaskar, är det viktigt att titta på själva problemet, förstår och vet dess orsaker.

Tekniskt sett är en blackhead en öppna ål. En ål är en hud follikeln (por) full av överskjutande keratin (en typ av hud bygga protein) och sebum (fet olje-liknande ämne som utsöndras av talgkörtlar). Oxidation gör blockeringen visas svart upptill och därav namnet "pormaskar".

Frågan är varför huden producerar talgöverskott och keratin. Överskott keratin kommer från un-bort döda hudceller och överflödigt talgproduktionen (olja) kan vara en följd av hormonella förändringar som den mänskliga kroppen genomgår under puberteten, graviditet, medan du tar vissa läkemedel eller samtidigt går igenom vissa hälsoproblem som Poly-cystisk ovariesyndrom. En annan faktor som kan orsaka pormaskar eller akne är genetik. Problemet är ärftligt och lärande hur eliminera pormaskar kan vara en familj botemedel.

Eftersom det är en blockering, för att bli av med pormaskar är det första steget att rengöra huden och skölja bort all den materia som kan täppa till porerna. Med hjälp av en bra ansikte tvätt som passar din hudtyp kommer att förbättra din hud hygien och minimera sådana problem. En bra hud rensningen rutin tar överskottet olja och döda huden av och därmed förhindra ackumulering och igensättning.

Innan googla "hur att få bli av med pormaskar, Google din livsstil och vanor. Förbättra din livsstil och ändra dina vanor kan också spela en viktig roll för att förbättra din allmänna hälsa, huden och hjälpa till att förebygga och bota pormaskar.

Med hjälp av undermåliga makeup produkter eller produkter som inte passar din hudtyp kan ta en vägtull på din hud hälsa och stimulera pormaskar. Inte att ta bort smink kan också leda till tilltäppta porer och skapa problem såsom akne. Så, älskar och skämma bort din hud med rätt produkter och rengöra den regelbundet.

Konsumerar stora mängder av koffeinhaltiga och alkoholhaltiga drycker kan skapa en hormonell obalans och också påverka kvaliteten på din hud i allmänhet. Detta kan ge upphov till pormaskar. Hålla koll på vad du lagt i din kropp och det hjälper kontrollera pormaskar.

Inte behandla pormaskar när de först synas kan intensifiera problemet och Svartbrödrahuset kan slå riktigt stora och bli mer synliga. Alltid vara uppmärksam och behandla dem så fort du ser dem.

Om du sover mindre än vad din kropp behöver, kan det vara en obalans i dina hormoner som kan ge upphov till talgproduktionen och orsaka hudproblem som pormaskar.

Överväga dessa enkla förändringar i ditt sätt att leva och du skall se skenet av dina pormaskar fri hud.