Akne behandlingar

Hemgjord akne behandling - en lösning som är enkelt att hitta

När människor har problem med sin hud eller med deras hälsa, vill de rusa ut till en professionell och få hjälp istället för att söka efter en hemgjord akne behandling. Läkare är bra, men i vissa fall är det vettigare att prova några hemgjorda lösningar. Läkare har ingen bot för en vanlig förkylning, och det är därför det finns så många huskurer mot förkylning. Acne är en annan sak som du kanske vill prova och bota på egen hand.

Acne definieras som en vanlig sjukdom som är uppenbar med finnar. Akne kan hittas på ansiktet, ryggen och på bröstet. Acne orsakas av porerna i huden blir igensatt av olja, döda hudceller och olika bakterier. De flesta människor som har akne har försökt flera lösningar, men de kan inte ge upp. Det finns fortfarande en hemgjord akne behandling som skulle kunna vara den perfekta lösningen för din akne. Antalet en sak att prova för akne är att hålla din hud riktigt ren. Eftersom orsaken till akne har att göra med igensatta porer i huden, är det klokt att tvätta ansiktet med en bra rengöring ansikte tvätta varje dag. Att hålla ansiktet ren är den viktigaste lösningen till akne, men här är en lista över några andra hemgjord rättsmedel som skulle också kunna fungera för dig.

Den första sak att prova är en sugar scrub. Det kan tyckas dumt att socker kan bidra till akne, men det gör. Socker granulerna arbeta för att exfoliera huden. Kornen arbeta för att få bort alla döda hudceller och också att rensa ut häller. Det är alltid bra att skölja med kallt vatten, eftersom det hjälper porerna att stänga tillbaka upp.

Den andra saken att försöka, vilket är bra hemmagjord acne behandling är riven potatis. Potatis har använts i åratal för att dra ut infektionen och det fungerar bra att absorbera all smuts och oljor som är på din hud. Riven potatis bidrar också till att ta bort mörka ringar runt ögonen, svullnader och det hjälper även minska rynkor och fläckar.

En annan stor behandling för akne är kanel och honung. Proportionerna för denna behandling är 1 kanel 3 delar honung. Kanel har antimikrobiella egenskaper och honung ger en vacker lyster på huden. Denna behandling bör vara kvar på huden över natten och sedan sköljas av med varmt vatten på morgonen.

Den fjärde behandlingen för acne innebär flera örter. De flesta örter kan köpas på din lokala hälsokostaffär. Du behöver sandelträ pulver, gurkmeja och neem blad. Dessa tre örter bör kombineras för att göra en pasta, som består av krossade blad och en tsk av varje pulver. Dessa tre örter bör blandas till en pasta med mjölk eller rosenvatten. Därefter Applicera pastan på huden och låt den torka. När det är torrt, skölja du bara det bort. Gurkmeja är en antibacterial och hjälper till med inflammation. Löven är ett bra sammandragande och sandelträ återfuktar huden.

Den femte lösningen till akne är egentligen enkel. Om du är en enklare person och du vill ha något som innehåller inte en hel del prep arbete, då bör du prova apelsinskal. Allt du behöver göra är att slipa apelsinskal med lite vatten och tillämpa den på ansiktet. Låt det sitta i 20 till 30 minuter och skölj sedan av. C-Vitamin och citronsyra är orange är bra för akne och de också kommer att lämna ditt ansikte utvilad.

Dessa fem akne lösningar är bra för människor som vill prova hemgjord rättsmedel. Varje hemgjord akne behandling är bevisat för att arbeta med vissa människor. Det är inte en bra idé att prova dem alla på en gång, men du kan prova dem i steg. Om du är tveksam, prova en av de enklare lösningarna först. Se till att oavsett vilken behandling du försöker, att du håller huden ren. Grundläggande lösningen på acne är att rengöra, tonen och återfuktar huden dagligen. Om du har akne och du vill ha en naturlig akne behandling, då någon av ovanstående lösningar kan göra underverk för din hud.