Akne behandlingar

5 livsmedel för akne ärr avlägsnande hemma

OTC-läkemedel för att behandla akne är ärr lätt tillgänglig på ditt lokala apotek. Å andra sidan, kan inte alla förskrivas med denna typ av medicin. Den goda nyheten är att det finns vissa livsmedel du kan äta för akne ärr avlägsnande hemma och här är några av dem.

1. Citroner

När livet ger dig citroner, kan du använda dem för att behandla din akne. De naturliga ingredienser som finns i citron fungerar även bra för akne ärr. Bara en klick av citronsaft tillämpas över problemområdet är nog att se resultat. Du måste vara försiktig med för mycket användning dock eftersom citronsaft gör huden känslig för ljus. Tillämpa vissa solskyddsmedel för att vara på den säkra sidan.

2. Tomater

Liksom andra frukter är tomater full av viktiga vitaminer och mineraler som behövs av kroppen. Specifikt, innehåller den a-vitamin och antioxidanter som hjälper till att reparera skadad hud. Dra nytta av detta, bara skiva upp en tomat och placera dessa över problemområdet. Gör detta regelbundet och du kommer att ha en behandling för acne ärr avlägsnande hemma.

3. Is kuber

Förutom att ge en uppfriskande drink, bidra isbitar också till att minska acne. Vad den gör är att minska porstorlek som gör ärret visas lättare och mindre märkbar. Gnugga is mot det drabbade området lugnar huden också. Det fungerar snabbt och det fungerar bra.

4. Naturlig ansiktsmask

Vissa livsmedel är bra för att göra en ansiktsmask för akne ärr avlägsnande hemma. Detta är vanligtvis lämnade på natten och skalade bort på morgonen. Att göra en av dessa är lätt och allt du behöver är ditt kök och några ingredienser. En matsked varje gräddfil, yoghurt och havregryn och några droppar citronsaft borde göra susen.

5. Bakpulver

Du kanske inte vet detta men bakpulver används faktiskt av några proffs för att behandla akne ärr. Det är en bra sak att veta eftersom det är lätt tillgänglig från din lokala livsmedelsbutik. Du kan prova denna behandling själv genom att blanda en tesked bikarbonat med vatten. Gnid denna blandning över din akne för om en minut och skölj.

Det finns många andra livsmedel som används för akne ärr avlägsnande hemma. Liksom andra behandlingar dock är konsekvens nyckeln till bättre resultat. Dessa åtgärder ske under några veckor och det är upp till dig att få det att fungera.