Akne behandlingar

Stress och acne: några vanliga frågor

Intressant, ålder är inte en avgörande faktor vid bedömningen huruvida du kan drabbas av akne eller inte. Till stor del, är det din stressnivåer som avgör det. Studier har visat att omkring nittio procent av personer som utsätts för stress har akne.

Men, är akne och stress verkligen korrelerade? I många år, har dermatologer över hela världen debatterat över det eventuella sambandet mellan akne och stress. Forskare har dock bekräftat att stress kan intensifiera akne.

Här är några vanliga frågor om akne och stress.

Q1) hur utlöses akne?

Hormonell obalans i kroppen som orsakas på grund av ekologiska förändringar leda till akne. När hud skjul döda celler, kan de hålla sig till huden på grund av bakterier eller olja orsakar akne. Det är en typ av hudinflammation som kan påverka den större delen av området, om försummade.

Q2) Vad gör stress att min kropp system?

Stress eller ångest ökar utbudet av ett hormon som kallas adrenalin i blodet cellerna. Det leder vidare till utsöndringen av "kortisol" i stora mängder som stör kroppens hormonbalans. Ökat utbud av adrenalin minimerar kroppen näringsämnen-absorberande förmåga och direkt mot huden.

Q3) ska jag skylla stress för akne?

Studier har visat att stress leder till variationer i hormonproduktionen. National Institutes of Health (NIH), USA har identifierat stress som en av orsakerna till akne.

Fysisk påverkan: Stress eller ångest triggar produktionen av talg som innehåller CRH i det mänskliga nervsystemet som är den främsta orsaken till håravfall, fet hud och tilltäppta porer, ytterligare resulterar i acne.

Psykologiska påverkan:. Stress leder till en nedgång i av den mänskliga kroppen immunitet med 40 procent och därmed psykologiska påverkan är en viktig orsak till akne. Stress orsakar därför en dubbel intensifiering av flå sjukdomar i kroppen.

Q4) hur ska jag behandla akne?

• Använd alltid anti-bakteriella lösningar för att rengöra din hud. (De med bensoylperoxid bör föredra.)

• Drick mycket vatten. det renar blodet, vilket gör det giftiga gratis.

• Aldrig nypa/squeeze eftersom det leder till permanenta hudskador.

• Använd alltid rena vävnader att torka huden och undvika att åter använda dem.

Obs: Det är alltid klokt att konsultera en hudläkare innan du använder kosmetiska produkter tillgängliga på marknaden.

Q5) kan jag förhindra att acne orsakas av stress eller ångest?

Ja, kan du förhindra akne orsakas av stress eller ångest genom att reglera dina stressnivåer. Yoga, meditation eller en balanserad kost kan visa sig vara bra stress busters; att hålla dig avslappnad och ge styrka till din kropp. Också, undvika stress orsakar faktorer i ditt liv och att säkerställa en oavbruten sömn sju till åtta timmar varje dag också hjälpa.