Akne behandlingar

Effektiv acne behandlingsalternativ som du inte visste

I motsats till populära föreställningen är acne något bekymmer bara tonåringar. Det kan vara ett hot för vuxna också. Ett utbrott kan lämna dig generad och den resulterande låg självkänsla kan leda dig till lider sömnlösa nätter. Inte undra på, behöver du en acne behandlingsalternativ som fungerar. Det finns några behandlingsalternativ som diskuteras här att du hjälper dig ge lättnad.

Naturen har gett oss några fantastiska naturliga mediciner, som vi ofta tenderar att ignorera. En av dem är honung. Nu honung har varit där sedan urminnes tider och människor har använt den för att behandla hudåkommor sedan urminnes. I området i närheten finns det flera historiska referenser att peka på deras användning även i gamla tider. Honung kan hjälpa bli av med skadliga bakterier på huden som täppa till porerna som leder till akne utbrott. Du kan bara tillämpa honung och lämna den för en timme eller så innan du tvättar med varmt vatten. Gör detta hjälper regelbundet dig bli av även envis akne.

En annan enkel men ofta försummade sak är dricksvatten. Du bör göra det en punkt att dricka minst 8-10 glas vatten varje dag. Det är endast genom vatten att de gifter som orsakar akne i första hand kan tas bort från kroppen. Det är därför viktigt att du håller din kropp väl hydrerad. Ifall du inte gillar smaken av vatten, kan du också prova frukt- och grönsaksjuicer. Detta ger du glödande hud inom loppet av några dagar.

Tillsammans med dricka mycket vatten, bör du också ta hand om en annan central aspekt som är din kost. I själva verket är din kost en viktig del av din akne behandlingsprocess. Du måste ta massor av färska grönsaker och frukter som en del av din kost. Omfatta hela korn som en del av din matsedlar. Även vad man ska äta är viktigt, lika viktigt är vad man inte ska äta. Du bör till exempel undvika eller åtminstone minska intaget av koffein, alkohol och stekt mat.

Ett annat naturliga sätt att bli av med akne är genom havregryn. Blanda det med lite vatten och tillämpa den på ditt ansikte. Tvätta bort efter ca 15 minuter. Du kommer bli förvånad över skillnaden alternativet akne behandling gör att din hud. Du kan också prova ut svavel-baserade tvålar för allvarliga utbrott. Det är ett välkänt faktum att svarta huvuden är lätt bort av svavel och det är samma sak med akne alltför.