Akne behandlingar

7 effektiva sätt att bli av med akne

Nästan alla har behandlat efter akne någon gång i sitt liv. Tanken på att gå på prom part eller en date night med ett utbrott av finnar är en mardröm som varje tonåring dreads. Ändå är detta vad som oundvikligen händer. Ju mer betona du mer finnar du får.

Finns det ett sätt att snabbt och effektivt bli av med akne? Låt oss ta en titt på några enkla metoder för att hantera akne

1. Tvätta ansiktet minst två gånger om dagen med varmt vatten. Inte skrubba för hårt. Använd tvål till din

möta och försiktigt gå över hela området att ta bort bakterier som orsakar akne. Dessa bakterier är ansvariga för de smärtsamma pustler i ansiktet. Så att ta bort dem bidrar till att minska utbrott i ansiktet.

2. Inte röra ansiktet eller bryta pustler. Detta orsakar bakterier att sprida till andra områden i ansiktet och orsaka mer finnar. Om någon pustule dyker försiktigt pinnen och avlägsna vätskan med ren bomull. Tvätta ditt ansikte utan att irritera området.

3. Undvik gör upp eftersom det blockerar porerna. Om du bär utgör så glöm inte att tvätt-off alla spår av det på natten. Blockerade porer förvärra akne och förhindra dess botemedel.

4. Applicera en bensoylperoxid kräm till din akne. Det finns flera märken med denna ingrediens i den. Det är ett effektivt botemedel mot finnar. Annan typ av formuleringar som tvål och lotion som innehåller denna ingrediens finns också. Välj produkter som har mindre än 3 procent koncentration av bensoylperoxid.

5. En annan lösning för akne är salicylsyra. Salvan fungerar genom att ta bort gammal hud och upplösa det döda lagret ovanpå utsätta ett färskt nytt lager av hud. När du börjar använda denna kräm kan huden kännas torr och fjällig ett tag. Efter en tid kommer du att märka att finnar har försvunnit.

6. Ett annat botemedel mot akne som fungerar på cellulär nivå kallas retinoider. De förhindrar trummorna från svälla upp och behålla smuts och sekret som orsakar akne.

7. Till torka ut svettig och olja applicera ansiktsmask två gånger i veckan. Du kan prova olivolja blandat med gurka och havregryn som en effektiv ansiktsmask. Äggvita är bra för att rengöra porerna. Skölj ut ansiktsmask med varmt vatten. Andra lättillgängliga akne kämpar hem är rättsmedel lavendel, rosewood olja och sandelträ pasta.