Akne behandlingar

Hur man rensar upp akne med hjälp av lasrar

Att upptäcka hur man rensar upp akne kan vara en kamp och många gånger kommer att vara ett fall av försök och misstag. Här kommer vi att fokusera på lasrar för att uppnå en klar hy.

Laser anses vara en av de mest effektiva metoder att minska aktiviteten av talgkörtlar och rengöra huden, en ganska ny teknik som nyligen har tjänat en FDA-godkännande. Syftet med dessa lasrar är att minska produktionen av hudfett som är ofta början till svår akne utbrott.

Orsakerna till akne

Även om vissa människor lider av ställen på ovanliga hormonella aktivitet i kroppen, är andra genetiskt predisponerade för akne breakouts. Sedan finns det dem som lider stora porer som fungerar som en grogrund för bakterier.

Tvärtemot vad många tror, visas akne inte bara i ansiktet som individer upplever ofta smärtsamma finnar på ryggen, bröstet och halsen. Medan krämer som innehåller salicylsyra är bland de vanligaste och mest populära formerna av akne behandling, misslyckas de ofta med att ge resultat om människor som lider av kronisk akne.

Det är där acne laser hudbehandling kommer in i bilden, om du är intresserad av denna typ av akne kontroll terapi låt oss ta en titt på olika typer av laserbehandlingar används för att ta itu med akne.

Hur man rensar upp akne med rätt Laser

Blue Light Laser Acne behandling

Detta är en av de få FDA godkända acne laser behandlingsmetoderna. Det innebär att använda en låg intensitet blått ljus på huden som är särskilt effektiv mot P.acne.

Tillvägagångssättet är smärtfri och behöver därmed inte förvaltning av lokalanestetika; för att se resultat, måste dock patienter att gå genom flera sessioner i snabb följd till kontroll P.acne som är känd för intensiv breakouts.

Det är också viktigt att förstå att denna åtgärd att kontrollera akne är inte permanent och behandlingen måste vara pågår att hålla huden ren och fläck gratis.

Även om ingen smärta upplevs när förfarandet utförs, är viss mängd torrhet och rodnad vanligt i området av exponering. En kombination av låg intensitet blått och rött ljus är långt mer effektivt än att använda bara blått ljus vid behandling.

Kombination av pulserande ljus och värme

Detta är en annan populär form av behandling där värmeenergi och pulserande ljus används i kombination för att minska storleken på talgkörtlar (oljeproducerande körtlar); Detta minskar i sin tur mängden olja som produceras av huden.

Eftersom energin är riktad till dermis som är tjock mellersta lagret av huden, det finns ingen ärrbildning deltar i förfarandet. dock kan du förvänta dig några belopp av rodnad i behandlingsområdet.

Diode laserbehandling

Syftet med denna laserbehandling är att göra med hyper aktiva talgkörtlar. Viss mängd av obehag och smärta kan förknippas med denna metod för akne kontroll, så det är normalt för laser terapeut och hudläkare att administrera lokalbedövning i någon form; vanligtvis krämer, följt av smärtstillande preparat efter terapin. Det kan också finnas en liten inflammation i det behandlade området.

Fotodynamisk

Terapi: I denna typ av acne laserbehandlingar används en kombination av utvärtes läkemedel och ljus baserade laser att eliminera akne utbrott. Beredning appliceras på huden innan terapin är känd som en fotosensibiliserande agent. Som namnet antyder, det hjälper till att förbättra huden är ljuskänslighet baserade laser.

Under förfarandet, som pulserande laser ljus i rött och blått används på huden. Liksom alla andra typer av laserbaserade behandlingar har denna form också biverkningar som svullnad, rodnad och torrhet i området där huden är utsatt för laser.

Foto-pneumatisk terapi det är en procedur som kombinerar sug effekten av en dammsugning som teknik tillsammans med laser ljusterapi att befria akne hud. Processen börjar med en rengörande förfarande där en enhet används som fungerar som en dammsugare tar bort smuts, skräp och bakterier fastnar inuti porerna som orsakar inflammation och akne breakouts. Detta följs av laserbehandling som hjälper till att krympa storleken på porerna och olja körtlar.

Foto-pneumatisk terapi ger exceptionella resultat när den används mot P.acne och att minska inflammation.

Medan de flesta människor föredrar att besöka en hudläkare eller center för att lära sig att klara upp akne, har FDA gett sin kvalitetsstämpel till flera hem laser enheter som fungerar på samma princip även om resultaten inte är samma som traditionella.

Andra hud-lasrar som kan hjälpa till med akne problem är Fraxel och Nlite.