Akne behandlingar

Hem behandlingar för fläckar och akne

Acne kan vara en förbannelse för någon särskilt de in i deras pubertet period. I själva verket upplever nästan alla amerikanska tonåringar denna typ av hudproblem under tonåren. Hudproblem rensar när en är förbi puberteten ålder. Akne påverkar inte bara tonåringar, men vuxna i 20s-årsåldern också. Behandling av denna hudproblem i början är viktigt eftersom utan behandling, ärr kan hända. Acne kan förekomma i bara om någon plats i kroppen även om de flesta skulle ha problem i ansiktet, ryggen, halsen och bröstet.

Hur Acne utvecklas

Acne uppstår när huden porer blir igensatta och hud olja är instängd inuti. Detta är på grund av att bakterier infektera underliggande huden orsakar inflammation och i vissa fall, svullnad. Vissa människor skulle se lesioner, vita huvuden eller pormaskar med inflammerad center.

Hem ställen behandling

Förutom hormonell obalans, acne kan bero på flera faktorer såsom kosmetika, torrhet i hud, solbränna och även rakning. Det är viktigt att hålla huden ren från irriterande ämnen. Tvätta två gånger en dag hjälper ta bort smuts från ansiktet. När man lider av lindriga fall av akne, är här några huskurer som man kan prova.

Trollhassel är utmärkt för hudvård eftersom det kan hjälpa att minska olja samtidigt som den lugnar inflammerad hud.

Krossning och blandning av acetylsalicylsyra med 1 msk honung sägs bidra till att minska inflammation i huden.

Blanda honung med havre sägs också vara effektiv som honung har en rekuperativ effekt medan havre absorberar överflödig olja och samtidigt rengöra porerna genom att ta bort smuts naturligt.

Tea tree-olja kan hjälpa eftersom det har antibakteriella egenskaper. En kan använda tea tree olja eller produkter med tea tree olja och tillämpa den på det drabbade området.

För att förhindra över torrhet i huden, gör användningen av kokosolja blandat med andra eteriska oljor.

Leta efter naturliga produkter som innehåller salicylsyra. Jordgubbar, har exempelvis hög naturlig salicylsyra komponent som hjälper till att tona ner akne.

Bakpulver är en bra peeling för huden eftersom det är naturliga och milda för huden. Blanda bikarbonat med honung, citron eller några vatten och använda det som en pasta för att täcka drabbade området.

Dessa är bara några av de huskurer som man kan prova i sina egna hemma. Dessutom är över counter ställen behandlingen också tillgängliga från ditt lokala apotek.