Akne behandlingar

Vad orsakar rygg akne? och vad du kan göra åt det.

Tillbaka akne (även kallad bacne) är något som vi fruktar. Det gör ryggen känner kliande och obehagligt och man vet aldrig varför det händer eller vad kan göras för att fixa det. Köpa loofas och krämer verkar inte hjälpa och oavsett vilken matgrupp slipper du bara inte kan bli av med det, rätt? För att förstå varför du har bacne, behöver du analysera dig själv först. Också, bacne är inget att skämmas för eller är det något du ska vara orolig. Alla får dessa, vid något tillfälle eller det andra, till viss del eller det andra. Om du är en av de olika människor som undrar vad som orsakar rygg akne, är nedan några av de möjliga orsakerna bacne.

En av de olika skälen kan vara att du inte rengör ryggen ordentligt. Vi tenderar att tro att köra tvål över ryggen och bara tvätta det bort skulle fixa problemet. Se, här är problemet: vi har porer på ryggen och när vi svettas våra porer också frigöra vissa hud oljor. Svett och oljor täpper våra porer och detta leder till ackumulering av flera av dessa material, som i sin tur orsakar bacne. Med hjälp av en loofa eller en skrubba och tvätta ryggen extremt grundligt skulle hjälpa i detta fall.

En annan möjlig orsak till bacne kanske hormonell obalans. Har du någonsin märkt att den minut som ett barn träffar puberteten (pojke eller flicka) de får någon form av akne? Några av dem få akne på deras ansikten och sedan finns det dem som får bacne. Detta är normalt och problemet skulle avta efter några månader. Om det inte gör det, problemet är inte verkligen hormonella på puberteten är det mentala. Låt mig förklara.

När vi blir äldre tenderar vi att tänka på saker mer allvarligt än vi borde, ibland. Några av oss få spänd över de minsta sakerna. Vad vi inte inser är att när vi låter vissa saker påverkar oss för mycket, vår hjärna skicka signaler till kroppen. Dessa signaler berätta kroppen att vi under en hel del stress och våra kroppar, släpp sedan vissa hormoner i blodet. Samma hormoner som leda till utbrott av finnar under puberteten är släppt av våra kroppar när vi tar på stress. Nästa gång du känner dig spänd, ta en paus eller gå till ett spa så att du kan lugna dig ner. Göra vad det tar för att bli av med stress och du kommer att se bacne gå bort.

Någon form av irritation kan också orsaka bacne. Om du är någon som blir vaxade ofta, var noga med att tvätta huden ordentligt. Vax är tjock och det kan täppa till porerna om den inte tvättas noggrant. Vissa människor kanske föredrar rakning deras ryggar. Detta är ännu värre för huden eftersom det irriterar huden mer än vax. Var snäll mot din rygg!

Ibland tenderar våra kroppar att släppa vissa toxiner. Dessa toxiner leda till bacne, akne, finnar och andra hudproblem också. Vi måste bli av med dessa toxiner och vatten hjälper oss med detta. Dricka mycket vatten hjälper bli av dessa toxiner i form av svett och urin.

Vad orsakar rygg akne kan variera från person till person. Till exempel: en man som tar på en hel del stress kan inte få bacne men en kvinna som gör är mer benägna att på grund av hormonella obalanser. De möjligheter som nämns ovan är bara några av de olika faktorer som kan orsaka rygg akne.

Oavsett vad orsakar rygg akne, har du komma ihåg att göra två saker: för det första, dricka massor av vatten (du kan aldrig ha för mycket av det) och för det andra, alltid vara säker och älska dig själv. När du är bekväm i din egen hud, minskar chanserna att kroppen släpper stresshormoner. Så att vara säker på är inte bara bra för dig psykiskt men det är en nödvändighet för dig viljande en bacne-fri tillbaka. Vara förebyggande snarare än reaktiv: stället undrar om vilka orsakerna rygg akne, anta en hälsosam livsstil. Utöva, bada ordentligt, vara säker på din kropp och inte låta det påverka dig för mycket. De flesta av oss vet redan hur viktigt det är att behandla oss rätt men vi misslyckas med att genomföra dessa pekare i våra liv. Försöker komma ihåg dessa pekare och när du känner skillnaden, du er sannolik till se den också!