Akne behandlingar

Vilka ingredienser att leta efter i en akne face wash

Skönhet och kosmetiska företag kasta runt vetenskapliga ord som om vi borde alla veta vad de betyder, och det är inte annorlunda när det gäller akne produkter.

Problemet är inte alla aktiva ingredienser är lämplig för alla hudtyper eller hud problem.

Här tar vi en titt på några av de viktigaste ingredienser som kan hittas i de flesta akne produkter där ute så att du kan göra ett välgrundat beslut när du letar rätt acne ansikte tvätt.

Salicylsyra

Salicylsyra är en alltmer populär ingrediens i många akne produkter. En av de viktigaste fördelarna med det är att det faktiskt hjälper att lugna huden och minska inflammation samt bli av med finnar, av exfoliera huden. Den kemiska sammansättningen av salicylsyra är mycket liknar acetylsalicylsyra - vilket är varför det har antiinflammatorisk effekt.

En av de huvudsakliga problem som människor har med akne produkter är att de torkar ut huden. Om du har känslig eller torr hud, leta efter produkter som har salicylsyra för bästa resultat.

Bensoylperoxid

Bensoylperoxid har använts under många år i olika koncentrationer som ett sätt att bli av med finnar. Det råder ingen tvekan att det är effektivt, och det används i många av de bästa akne produkterna face wash, men alla med känslig hud bör vara försiktiga med att överanvända det. Om du vill använda en produkt med bensoylperoxid i det, bör du också investera i en kvalitet fuktkräm för att motverka torrhet och inflammation som ofta kan komma med dess användning.

Ett annat alternativ är att bara använda bensoylperoxid som en topikal behandling. Det vill säga inte Använd det dagligen som din huvudsakliga ansikte tvätt - bara ibland bli av envisa finnar.

Undvika produkter med mer än 2% koncentration av bensoylperoxid om du har känslig hud.

Alpha Hydroxy syror

En annan vanlig ingrediens är alpha hydroxy syror, som vanligtvis antingen mjölksyra eller glykolsyra. Dessa kraftfulla anti-akne ingredienser men skonsam relativt på huden. Samt att hjälpa till att ta bort döda hudceller, kan alpha hydroxy syror stimulera tillväxten av nya hudceller, vilket gör det särskilt bra för att minimera akne ärr.

Svavel

Svavel finns ofta i akne produkter, men inte perfekt för alla med torr eller känslig hud. Undvik produkter som innehåller svavel om du lider av denna hudtyp. Svavel används för att ta bort olja från huden, men det kan också ha en obehaglig lukt, som sätter många av.