Akne behandlingar

Hur man väljer rätt acne produkten

Acne är en mycket vanlig hudproblem bland ungdomar och vuxna, men det finns fortfarande inte ett one-size-fits-all botemedel. Det finns en mängd olika produkter och mediciner som du kan använda för att minimera eller eliminera akne i ansiktet och kroppen, men vilken som är bäst för dig? Vi tar en titt på några av alternativen.

Mediciner

För mer allvarliga och ihållande akne, kan en hudläkare eller läkare förskriva läkemedel som kan hjälpa. Men dessa är inte utan biverkningar och används mest som en sista utväg. De läkemedel som vanligen används kan ha oönskade effekter, till exempel illamående och torr hud, som för vissa människor kan vara värre än akne själv.

Aktuella behandlingar

Aktuella behandlingar är vanligtvis en mer koncentrerad behandling för akne - jämfört med ansikte tvättar och scrubs som du hittar på marknaden. En topikal behandling innehåller ofta kemikalier som salicylsyra och bensoylperoxid, som är effektiva för att minska uppkomsten av finnar. Dessa bör dock användas sparsamt eftersom de ofta kan torka ut huden eller orsaka rodnad och svullnad.

Överdriven användning av starka utvärtes behandlingar, särskilt de som innehåller bensoylperoxid kan orsaka sveda och ärrbildning i huden om kvar på för länge eller om produkten är för stark för din hudtyp.

Ansikte tvätt

Ibland att hitta den bästa ansikte tvätten för akne är den perfekta lösningen för måttlig akne drabbade. Att hitta en som passar din hudtyp är viktigt, som vissa kan vara mycket torkar på huden. Människor som redan lider av torr hud som ett resultat av akne bör undvika produkter som innehåller bensoylperoxid och istället välja de med salicylsyra i dem. Salicylsyra är lika effektiva på att minska finnar, men är mycket skonsammare på huden.

Som en att välja?

I huvudsak måste du låta din hud berätta om vad du ska göra. Ansikte tvättar utformats speciellt för acne-benägen hud är ett bra ställe att börja, eftersom de är de minst skadliga på huden och inte har biverkningar av medicinering.

Aktuella behandlingar är dock en bra lösning för dem som har måttlig akne och bara vill bli av med ett par besvärlig finnar. Aktuella behandlingar är snabbverkande men bör inte användas på en regelbunden basis.

Om du upptäcker att du behöver använda de starka utvärtes behandlingarna regelbundet för att bli av med finnar, kanske du vill tala med din hudläkare som kan avgöra om medicinering skulle vara den bästa lösningen.