Akne behandlingar

Salicylsyra och bensoylperoxid för acne benägen hud

Nästan varje person står inför någon form av hudproblem under sin livstid, vanligaste villkoret att akne. Akne kan för vissa människor, vara oerhört svårt att bli av med trots försöker en mängd produkter, och det kan drabba alla åldrar.

Det största misstaget som de flesta akne drabbade gör är att välja produkter som är för hårda för deras hud och kan faktiskt förvärra deras tillstånd.

Om akne benägen hud

Mycket ofta har människor med acne också mycket känslig hud. Akne kan orsaka öppna sår och torr, röd hud som lätt kan irriteras av fel produkter. Med hjälp av produkter som innehåller hårda ingredienser såsom bensoylperoxid, som fungerar genom att torka ut huden, blir det enda resultatet ännu torrare, mer smärtsamma hud som kan faktiskt resultera i ärrbildning.

Bensoylperoxid för acne

Bensoylperoxid, som många människor använder på huden för att bli av med finnar, är den värsta boven. Denna kraftfulla kemiska arbeten fantastically om du har fet eller normal hud med endast ett par finnar - men så snart du lägger den över redan skadad hud, resultaten är sällan positiva.

Det finns en plats för bensoylperoxid i en minskning av finnar, dock. Vissa människor tål det bra. Om du kan tolerera det och det inte orsaka negativa biverkningar, är det en highy effektiv produkt. Dock bör de med svår akne som har haft negativa resultat från använder bensoylperoxid försöka salicylsyra - en mycket mildare lösning.

Salicylsyra för acne

När du letar efter de bästa ansikte tvätten för akne, bör du fokusera på produkter som innehåller cirka 2% av salicylsyra. Denna relativt låga acne-fighting kemikalien är den perfekt att rensa finnar utan att torka ut huden.

Salicylsyra fungerar genom att exfoliera huden och minimera inflammation, som är en av de stora biverkningarna av akne. Till skillnad från andra ingredienser i finne krämer orsakar salicylsyra inte huden att gå tillfälligt röd eller inflammerade. Den har en lugnande effekt på huden.

I själva verket, är den kemiska sammansättningen av salicylsyra mycket lik en annan mycket effektiv anti-inflammatoriska--aspirin.