Akne behandlingar

Tillbaka acne hos tonåringar och vuxna

Tillbaka akne kan vara öm, fula och en pinsam sjukdom för både män och kvinnor. Det är något som behöver din uppmärksamhet om du inte vill att blev irriterande och orsaka ytterligare obehag.

Det finns några grundläggande steg som du kan vidta för att behandla finnar på ryggen men först måste vi förstå vad som orsakar rygg akne. Två huvudsakliga orsaker är miljögifter och gifter.

Hormonell obalans

Tillbaka akne kallas även bacne orsakas av överaktiva talgkörtlar på baksidan. Det verkar oftast under puberteten och kan pågå in i sitt vuxna år.

Hormon obalans kan orsakas av:

• könshormoner, som progesterones, östrogen och testosteron

• insulin hormoner

• kemiska ämnen som produceras av kroppen under tider av sjukdom och stress.

Hormonella förändringar kan stimulera oljeproduktionen i huden som är benägna att vidgade porer och akne förekomst. Inflammerad eller irriterad porer bidra till bildandet av whiteheads och pormaskar som förvandlas till finnar.

Gifter

Ohälsosamma livsmedel består av kemiska ämnen, konserveringsmedel och andra tillsatser bygga upp gifter i kroppen. När kroppen är konsumeras med sådana kemikalier som den kan reagera och toxiner kan ytan på huden och visas på olika delar av en kropp som din rygg. Livsmedel med höga nivåer av insulin i blodet utlösa en hormonell kaskad och öka androgener i kroppen som kan leda till tillväxten av por-igensättning celler och överaktiv olja körtel aktivitet. Det är bäst att göra några kostförändringar och ersätta ohälsosamma livsmedel med ett lågt glykemiskt kost som innehåller frukt, spannmål, bönor och grönsaker att behandla rygg akne.

Ökande vattenintag är ett annat sätt att hålla huden hydrerad och bli av inre gifter.

Rensa finnar på ryggen naturligt

Steg 1

Börja med korrekt rengöring ryggen varje dag. Försiktigt exfoliera din rygg medan i duschen eller badet av använder och luffa eller slipande svamp.

Steg 2

Undvika ärrbildning och kläm inte din akne fläckar oavsett hur frestande det är

Steg 3

Gå till stranden och sänk kroppen i salt vatten i 10 minuter och sitta i solen i 10 minuter för att torka ut finnar. Alternativt kan du sätta 3 tsk havssalt i en kopp eller skål och en halv kopp varmt vatten. Blanda två ingredienser och applicera blandningen direkt på finnar i 10 minuter med en bomullstuss. Upprepa varje dag tills finne eller finnar försvinner.

Steg 4

Ändra pH eller alkalinitet nivåerna av huden genom att blanda och besprutning din rygg med en del äppelcidervinäger och en del filtreras dricksvatten efter visar och låt den torka. Detta har varit känt att ha bra resultat på rygg akne. En annan aktuell hudvård behandling är tea tree olja. Det är bäst att tillämpa det efter att ha en dusch medan det finns en hel del ström i badrummet som detta kommer att öppna upp porerna. Lämna den över natten och du bör märka inflammation avsevärt minska nästa dag.

Steg 5

Daglig städning är viktigt eftersom det hjälper att minska ansamling av oljor på huden. Undvika åtsittande kläder och material som irriterar och orsaka ytterligare akne breakouts.