Akne behandlingar

Vad orsakar akne och uppblossande faktorer?

Vad som orsakar akne? Denna fråga svindlar sinnet hos många människor och de vill veta och kanske hitta en lösning på deras akne problem. Men vad verkligen ger upphov till denna hudåkomma är okänt - har ingen en aning.

Även det har oändliga undersökningar genomfördes för att ta reda på vad som orsakar akne, har ingenting verkligen varit kända för att vara den främsta orsaken till denna hudsjukdom.

Dock hud experter och forskare, har kommit till slutsatsen att det finns vissa faktorer kopplade till akne och verkligen bidrar till utvecklingen av akne.

Vissa studier visar att vad som orsakar akne eller de främsta orsakerna till akne är genetik och hormoner.

Men man tror att dessa orsaker inte kan rättfärdigas för varje fall. Exempelvis är faktorer som typerna av kosmetika som du använder, medicinering, samt din personliga hygien (dvs hur du rengöra din hud) också kända för att bidra till akne utveckling.

Det är också känt att vår miljö kan också vara en annan faktor. De människor som arbetar eller är utsatta för fett och olja har också tendensen att utveckla acne på huden eftersom oljan kan täppa till porerna.

Låt oss titta in på detaljer vad som orsakar akne

Hormoner

Under puberteten, vår kropp går igenom en hel del förändringar och börjar producera hormoner som kallas androgener - manliga könshormoner - produceras i flickor också. De orsaka över stimulering och ökar storleken på talgkörtlar i huden porer eller i hårsäckarna.

Den extra oljan produceras av talgkörtlar mixen tillsammans med bakterier och döda hudceller på ytan av huden och detta blockerar porerna. På insidan av blockerade pore, bakterierna multiplicerar och de orsakar inflammation som i slutänden leder till akne.

Tonåringar är mer benägna att utveckla akne på grund av de hormonella förändringar som de går igenom puberteten. Forskning visar att cirka 85% av personer i åldrarna 12 och 25 kommer att ha acne någon gång i sitt liv.

Mycket återstår mystiska om vad som orsakar akne, men det tros också att de hormonella förändringarna under graviditeten, menstruella cykeln, såväl som klimakteriet är också faktorer bidra till akne utveckling.

Kvinnor som också använder preventivmedel är också kända för att ha acne någon gång.

Genetik

En annan faktor som forskat är genetik eller ärftlighet. Många dermatologer och forskare har tagit som sant att akne kan ärvas från föräldrar.

Vissa forskare anser dock att akne inte är någon form av sjukdom som kan ärvas.

Men flera studier visade att akne är vanligare hos tonåringar vars föräldrar har drabbats av denna hudåkomma på några peka i deras liv eller fortfarande lider av akne.

Andra faktorer som leder till akne

Medicinering

Medicinering är en annan faktor som leder till acne utveckling. Detta beror på att biverkningar av vissa läkemedel kan orsaka akne. Exempelvis antidepressiva medel, barbiturater, litium, ångestdämpande mediciner och vissa typer av steroider.

Tung eller fet kosmetika

Ingredienser som finns i vissa kosmetika påverkar hårsäckarna och leda till överproduktion av talg, och senare träskor hudens porer.

Över slipande rensning

Några ansiktsprodukter som sammandragande kan göra huden torr ut orsakar överproduktion av talg.

Blossa upp faktorer

Dessa är faktorer som kan orsaka en befintlig akne att förvärras (blossa upp).

Miljömässiga irriterande

Som jag sade tidigare, människor som arbetar i garage och fabriker har tendensen att utveckla akne och om de redan har det, vissa oljor och kemikalier på sin arbetsplats verkligen kan förvärra deras hudåkomma.

Tunga skrubbning av huden

Hudvård råd för experter aldrig att pressa dina pormaskar eller whiteheads Eftersom klämma kan leda till mer allvarliga infektioner som leder till ärrbildning.

Kost

Medan det finns en hel del kost myter om acne, tror man att det finns vissa livsmedel som faktiskt kan bidra till acne flare-ups.

Så det har du - vad som orsakar akne. Vet att vi är alla olika och unika i vårt eget sätt, vissa har torr hud och andra har fet hud. Vad kan göra John har akne kan inte göra Jane har hennes. Jag dricker eller äter kost rik på socker idag och nästa morgon vaknar jag upp med finne på min panna. Men du skulle inte uppleva en sådan situation - ditt fall kan vara annorlunda. Så vet vad som orsakar din finne eller akne och göra ditt bästa för att undvika dem. Vet vad som fungerar för dig och hålla fast den.

Jag tror att denna artikel har påpekat några användbara hudvård tips på akne. Fick någon akne behandling av din egen att dela? Vad gör du har sådan en tydligare, glödande hud? Dela i kommentarerna. Glöm inte att dela det här inlägget med dina vänner.