Akne behandlingar

Vad alla bör veta om akne

Akne kallas även Acne Vulgaris, det är en inflammatorisk sjukdom eller hudåkomma som innebär talgkörtlar i huden; kännetecknas av komedoner, papler och pustler. Acne är en benämna dermatologer (huden specialister) eller hud experter använder betyda igentäppta porer, finnar och knölar eller cystor som en person har på ansikte, hals, skuldra, rygg, bröst och övre armarna.

Enligt American Academy of Dermatology är acne den vanligaste hudsjukdom i USA. Det inträffar när olja utsöndrar körtlar i huden är tilltäppta och bli infekterade eller inflammerade. Akne påverkar hudens olja körtlar, och dessa körtlar utsöndrar en oljig substans som kallas talg.

I den här artikeln ska vi titta på vad akne är och vilka typer av akne. Du får också veta vad som orsakar akne och de behandlingar som man kan vidta för att bli av med det.

Vad är acne?

Tonåringar under puberteten är mer benägna att drabbas av akne. Studier visar att cirka 85% av personer i åldern 12-25 har haft akne någon gång i sitt liv.

Pojkar och flickor i tonåren vill veta hur de kan bota deras akne och avsluta den förlägenhet som de möter i allmänheten.

Det är allas önskan att bli av med sin acne och få en klarare hy som de kan vara stolta över.

Det är känt att tonåringar är inte de enda som lider av denna hudsjukdom, vuxna också kan uppleva uppkomsten av finne på huden. Även vuxna i deras 40-talet är kända också ha denna hudåkomma.

Det finns många typer av akne och ingen vet att liv är hotade. Dock mer svår din akne är, desto mer sannolikt är det att lämna ett negativt utseende på huden eller ansiktet, lämnar dig med ärr.

Akne påverkar både pojkar och flickor lika, men det finns några utmärkande skillnader. Män i deras tidiga åldrar är mer benägna att ha långsiktiga svår akne men kvinnor å andra sidan kan uppleva återkommande akne kosmetika användningen och deras hormonella förändringar.

Typer av finnar

Whiteheads

Pormaskar

Papler

Pustler

Knölar

Cystor

Vad som orsakar akne?

Men det är känt att akne drabbar tonåringar under puberteten och vuxna, det finns ingen känd faktor som leder till uppkomsten av acne på huden - ingen är helt säker. Men experter tror att det finns vissa faktorer som orsakar akne, inklusive

Hormoner

Stiga i androgennivåerna

Genetik

Vissa läkemedel

Kost rik på socker och mjölkprodukter

Tung eller fet kosmetika använder

Över slipande rensning

Miljömässiga irriterande

Tunga skrubbning av huden

Hur är Acne behandlas?

Akne kan behandlas med hjälp av produkter som finns på ditt lokala apotek eller med hjälp av over-the-counter kosmetika. Dock för svåra fall av akne bör du rådfråga en läkare eller en hud specialist för behandlingsalternativ.

Acne behandlas med syftet att hålla olja och smuts ur porerna och minskar inflammation.

Det finns en hel del produkter och behandlingar där ute som kan användas för att förhindra finnar eller pormaskar. Behandlingen börjar vanligtvis med tillämpning av produkter som innehåller bensoylperoxid på de drabbade områdena av huden.

Men om med hjälp av bensoylperoxid, du märker inte några effektiva förändringar, då antibiotika läkemedel kan också användas. antingen tillämpas på huden, eller din vårdgivare föreskriva en tas genom munnen.

En annan känd behandling är att använda hudkräm eller gel som innehåller tretinoin (Retin-A).

Hur bli av med akne

Tvätta ansiktet två gånger om dagen med en mild tvål.

Ändra din tvättlapp varje dag (eftersom bakterierna är kända för att växa på fuktig trasa).

Hålla rena händer. Tvätta dem ofta och Undvik att röra vid ansiktet onödigt.

Krama, plocka, scratch, eller inte gnugga din hud. Klämma dem kommer att lämna ärr i ansiktet.

Motionera mer regelbundet.

Undvik varma kök.

Inte vila ditt ansikte på dina händer.

De med långt hår bör schampo dem minst två gånger i veckan.

Forma håret borta från ansiktet

Även om det inte är känt att vissa livsmedel orsakar akne, majoriteten av människor har funnit att det finns vissa livsmedel de äter som förvärrar deras akne. Men hålla ett register över den mat du äter och undvika dessa livsmedel som gör din akne visas.

Vet att vi är alla olika och unika i vårt eget sätt, vissa har torr hud och andra har fet hud. Vad kan göra John har akne kan inte göra Jane har hennes. Jag dricker eller äter kost rik på socker idag och nästa morgon vaknar jag upp med finne på min panna. Men du skulle inte uppleva en sådan situation - ditt fall kan vara annorlunda. Så vet vad som orsakar din finne eller akne och göra ditt bästa för att undvika dem. Vet vad som fungerar för dig och hålla fast den.

Jag tror att denna artikel har pekat ut användbar information om acne och hur man bli av med den. Fick någon akne behandling av din egen att dela? Vad gör du har sådan en tydligare, glödande hud? Dela i kommentarerna. Glöm inte att dela det här inlägget med dina vänner.