Akne behandlingar

Acne hemgjord rättsmedel

En av de första saker som människor anser när de har acne är att gå till läkaren och försöka behandla det som vägen. Vad de flesta människor inte inser är att det finns en hel del hemgjord rättsmedel som kan behandla akne. Ofta gånger, detta är mycket billigare än de dyra antibiotika som läkare föreskriver. Viktigare, dock dessa hemgjorda botemedel är lättare på huden och är mycket lätt att göra. Vanligtvis de är bara saker som finns runt huset. Innan det blir ett dyrt recept, prova någon av dessa hemgjorda botemedel för akne.

Ta apelsinskal och slipa det med en liten mängd vatten. Du vill få en pasta från denna slipning. När slipningen har resulterat i en pasta, tillämpa det både på och runt finnar på ansiktet.

Ta jordnötsolja och blanda det med en lika stor mängd limejuice. Det måste vara färskpressad från lime, inte köpt i en flaska. Ta denna blandning och tillämpa den på ditt ansikte. Lämna det i femton minuter och sedan tvätta bort. Dagliga program hjälper till att förhindra bildandet av pormaskar och finnar.

Ta några droppar tea tree eterisk olja och tillämpa den på de drabbade områdena med en bomullstuss. Inte gnugga, dock, eftersom det kommer att orsaka akne att få irriterad.

Ta nyklippt vitlök och gnugga den på det drabbade området precis före sänggåendet. Lukten är stark, så gör det rätt innan sängen gör det så det inte stör någon. Det torkar upp akne helt.

Blanda maizena med ättika så att du får en pasta. Gips blandningen på de områden som påverkas av akne för 15 till 30 minuter, beroende på svårighetsgrad. Använda en tvättlapp och varmt vatten, ta försiktigt bort pasta. Detta kommer att bli av med pormaskar.

Kombinera en äggvita med en tesked färsk citronsaft. Tillämpa den på ditt ansikte som en mask och vänta i tjugo minuter. Med hjälp av varmt vatten, skölj masken. Detta hjälper att ta bort oljor från huden och klara det upp.

Ta en gurka skal (våta sidan uppåt), gnugga den på ditt ansikte där akne är och lämna den för natten. Sova med det där och på morgonen, ta en dusch för att rensa bort. Detta är ett säkert botemedel mot akne.

Det finns så många hemgjord rättsmedel för att behandla och bota akne att folk har skrivit hela böcker på den. Men är dessa några kända lösningar. I slutet kräver efter att ha frisk hud behandling med respekt. Tvätta med säker tvålar och använda masker för att bli av med döda hudceller och oljor. Att bibehålla frisk hud är det bästa sättet att behandla akne.