Akne behandlingar

Fungerar tea tree olja för akne?

Även om jag endast en person, ville jag göra en 30-dagars studie för att se hur min hud skulle reagera på 100% tea tree olja. Efter start studien, fann jag att jag fick dåliga resultat med en 100% lösning, och bytte till en 5% lösning, där 95% av lösningen var vatten.

Studera #1. Outspädd Tea Tree olja.

Från studien #1 fick jag fruktansvärda resultat. Jag bröt ut i cystisk akne, och hade irritation och torrhet! Dessa biverkningar är ofta förknippade med bensoylperoxid, och förutsatt att den senare, jag ville utspädd tea tree olja för att se om dessa biverkningar inte längre skulle förekomma.

Kom ihåg i hela denna hela studien, jag är fuktgivande, och efter alla lämpliga rekommendationer att se till att detta är en kontrollerad studie. Jag fastställt att en outspädd lösning är extremt ineffektiv för att behandla akne, och faktiskt kommer att orsaka mer problem än om du skulle helt enkelt använda ingenting alls.

Studera #2. 5% tea Tree olja.

Jag läste att du kan späda tea tree olja i en transportör olja, men för att göra studien mer övertygande, jag ville använda vatten. Vatten är mindre av en variabel, eftersom vi vet att vatten är okej att sätta på din hud.

I den andra Studien fann jag att 5% tea tree olja orsakat absolut inga biverkningar. Lösningen var utspädd, och därför den har inte lika stark som en lukt heller gjorde det bränna min hud, eller orsaka andra negativa biverkningar.

Gjorde min hud klara upp?

Tyvärr, nej. Som jag fortsatte studiet av 5%-lösning, fortsatte jag att breakout.

Avslutande tankar.

Jag har kommit till den enkla slutsatsen att tea tree olja inte är ett effektivt akne behandling, används i koncentrationer. Även om jag kommer få mycket kritik från min studie, vet att detta är endast en studie, och dina resultat kan variera.

Vad fungerar för mig eller fungerar inte för mig maj eller maj inte verk för du. Detta är världen av akne, där det finns många lösningar som kan göra det möjligt för oss att uppnå våra önskat resultat.

Du är här eftersom du kämpar med akne, och jag har varit där. Med 8 års klar hud, förutom när jag gör dessa studier, det är mitt mål att hjälpa alla som jag kan få bli av med deras akne.

Förstå att min studie i slutändan är här att göra just det: dela med mig av min recension, och huruvida jag tycker något är effektivt. Från min studie, kan jag slutgiltigt säga att undvika tea tree olja.