Akne behandlingar

Sunt förnuft tips för att bli av med akne

Att förhindra olja uppbyggd som kan bidra till akne är det enklaste sättet att bli av med akne. Du kan också börja med att tvätta ansiktet två gånger om dagen med tvål och varmt vatten. Se bara till att du inte skrubba ansiktet för hårt med en tvättlapp.

Det är viktigt att komma ihåg att du bara inte kan skrubba bort akne. I själva verket kan skrubba ansiktet för hårt med en tvättlapp faktiskt förvärra tillstånd av irriterande känsliga huden och porerna. I stället för att bli av med akne, kontrollera att du försöker rengöra ansiktet så varsamt som möjligt.

Tvätta ansiktet kommer in med den andra viktiga tipset att hjälpa att bli av med akne. Alltid vara noga med att tvätta ansiktet och göra ett bra jobb med det, när du kommer hem från jobbet om ditt jobb sätter du i nära kontakt med olja. Sådana "flottig" jobb inkluderar arbetar med en snabbmatsrestaurang eller bensinstation, t.ex.

Och av samma skäl, se till att tvätta ansiktet långt efter du har tränat!

En tredje hemliga tips för att bli av med akne är att ta hand när du använder vissa hygienprodukter. Till exempel när du använder hårspray eller geler, kan de täppa till porerna och hålla akne som ditt nummer ett problem om du inte använder dem korrekt. För att tillämpa dem utan rädsla, försök hålla dem borta från ansiktet.

Oavsett hårprodukter som du använder, var noga med att tvätta håret ofta tillräckligt för att hålla olja bort, särskilt om du har långt hår som berör ditt ansikte på en regelbunden basis.

Ett annat sätt att hjälpa dig att bli av med akne är att vara försiktig med vad du sätter på ditt ansikte makeup eller solskydd. Om du bär smink eller solskyddsmedel, är det viktigt att se till att du endast använder produkter som är tydligt märkta med följande etiketter: "oil-free," "noncomedogenic," eller "nonacnegenic."

På enkel engelska betyder dessa termer smink eller solskyddsmedel inte täppa eller blockerar dina porer och på så sätt bidra till akne. Och när det kommer till smink, spelar ingen roll vilken typ det är och hur säkert det är för din hud, är det viktigt för dig att spendera extra tid innan du tvättar ansiktet att ta bort alla din makeup.

För att bli av med akne, kan du överväga att använda särskilda receptfria läkemedel, salvor och salvor. Ditt apotek eller stormarknad förmodligen har många over-the-counter lotion och krämer som innehåller salicylsyra och bensoylperoxid, som kan hjälpa till att förebygga och klara upp det på samma gång. Innan du sätter sig på bara en, bör du försöka experimentera med dem för att se som hjälper bäst.

Men Använd inte någon av dem om du följer instruktionerna exakt. Viktigare, bör du inte använda mer av en dos än du ska på en gång. Så var noga med att läsa etiketterna och följ instruktionerna. Annars kan medicinen torka upp din hud och göra huden känner och ser värre ut.