Akne behandlingar

Hur man tvättar ansiktet korrekt för att rensa din akne

Om du vill bota din akne och hindra den från att komma tillbaka igen till din hud, du har att tvätta ansiktet regelbundet och hålla den ren från smuts, olja och bakterier. Men de flesta människor gör det på fel sätt. Således, de tenderar att förvärra deras akne istället för att göra deras akne försvinner. Du vet, vatten är bra för din hud. I själva verket måste du hålla huden hydrerad från insidan (genom att dricka massor av färskvatten varje dag) samt hålla det färskt på utsidan (genom rensning ansiktet regelbundet med sötvatten). Men med akne, ditt ansikte blir så känslig, även till vatten. Så, när du sätter vatten i ansiktet, riskerar du att få mer irritation och mer acne om du inte gör det korrekt. Här är hur man tvätta ansiktet korrekt för att rensa din akne:

1. Följ det med bad

Ja, ni hörde rätt. Bara tvätta ansiktet med vanligt vatten är inte tillräckligt för att eliminera akne från huden. Du måste följa med ett bad. Varför ska du göra det? Det beror på utan att ta ett bad, skapar du en typ av obalans mellan ansiktet och kroppen, som tenderar att förvärra din akne senare. Ditt ansikte blir ren, även om din kropp inte är. Och eftersom huden är mycket känslig för många saker när du har akne, denna obalans gör bara din akne värre senare, särskilt när du är i kontakt med solljus och har massor av aktiviteter att göra under dagen. Så, det rekommenderas att tvätta ansiktet och följer det med ett bad, eller ännu bättre, kan du göra det efter att ha tagit ett bad.

2. du borde inte göra det samtidigt fortfarande på smink

Tänk på det. När du fortfarande har smink i ansiktet, måste du först ta bort det med makeup remover innan du försöker sätta vatten i ansiktet. Det beror på att när du gör det direkt, din makeup inte kommer att kunna raderas från huden, vilket kommer att täppa till porerna ytterligare. Detta kan vara dåligt för din hud senare, eftersom det säkerligen kommer att göra din akne mer ihållande. Detta gäller naturligtvis bara om du använder olja-baserade makeup. Vatten-baserade makeup är ännu enklare att rengöra från ditt ansikte, med bara vatten. Men det är alltid bättre att ta bort ditt smink innan du tvättar ansiktet eftersom det hjälper till att förhindra akne mer effektivt.

3. Använd ett naturligt rengöringsmedel

Tvätta ansiktet med vanligt vatten hjälper dig inte att avlägsna smuts och olja i ansiktet noggrant. Dessutom kommer vara det inte alltför effektiva för att eliminera bakterier som orsakar akne i ansiktet. Med hjälp av ett naturligt rengöringsmedel, kommer du att kunna tvätta ansiktet mer noggrant. Resultatet blir också bättre än att använda vanligt vatten bara. Men se till att vara försiktig i valet av din rengöringsmedel. Det finns många märken som hävdar att använda naturliga ingredienser i deras rengöringsmedel, men de är inte 100% naturliga. Inte att de är dåligt för din hud, men eftersom huden är så känsligt med sånt här, det är alltid bättre att använda fullt naturliga rengöringsmedel.

4. återfukta huden efteråt

Tvätta ansiktet med naturliga rengöringsmedel kan lätt tappa ansiktet från bra olja som kommer att hålla det smidig. Det är därför du behöver tillämpa en bra fuktkräm för att hålla ditt ansikte blir torr. Om du tvättar ansiktet utan att tillämpa någon fuktighetskräm efteråt, tenderar du att göra huden torr under dagen. Och när det är i kontakt med solljus, din hud tenderar att utveckla irritation och rodnad samt mer inflammation, som förmodligen kan utveckla mer akne i ansiktet. Med akne, kommer din hud ser fulare när det är torrt. Så bör du hitta en bra ansiktskräm för din hud att hålla huden mjuk och smidig.

5. ren ansiktet före sänggåendet

Det är viktigt att tvätta ansiktet innan du går till sängs eftersom när du sover, din hud kommer att genomgå sin naturliga helande process som hjälper till att eliminera din akne naturligt. Genom att tvätta ansiktet på natten, hjälper du huden att läka din akne naturligt genom att ta bort överflödig olja och smuts från ditt ansikte, som kan täppa till porerna under läkningsprocessen. Också, för att öka din läkningsprocessen, du bör ha tillräckligt med sömn under dagen, har en ren säng och kudde, samt bära rena och bekväma kläder medan du sover.

Och glöm inte att tvätta ansiktet ensam inte kommer för att bota din akne helt. Du måste tillämpa ett komplett naturliga system för att rensa din akne från insidan och ut.