Akne behandlingar

Sov din väg till klar hud - en guide till rensar akne med sömn

Hur bra sover du? Och hur illa är din akne? Dessa två saker är anslutna med varandra. Om du har brist på sömn, får du mer akne. Om du har mer sömn, kan du styra din akne. Så, det är en enkel relation mellan sömn och akne. Du behöver bara se till att kroppen har tillräckligt med sömn för att bota din akne (eller åtminstone hjälper dig att kontrollera din akne). Annars, du är sårbar till akne breakouts. När du ändrar din sömn vana, kommer du att kunna ändra din hudsjukdom. Här är några tips som rensar akne med sömn:

1. ge din kropp nog sova varaktighet under dagen

Din kropp behöver vissa sömn varaktighet för att fungera korrekt. Sömn är verktyget för kroppen att vila och att återställa dess organ till maximal prestanda. De flesta människor har lyckats sova mindre och göra mer. Men du uppenbarligen gör inte det i din nuvarande hudsjukdom. Din hud behöver sova mer än vanliga människor. Varför? Det beror på att det kommer att hjälpa din kropp att läka din akne från inom. Så, ge kroppen nog sova varaktighet under dagen. Det är bra att sova 8-9 timmar per dag. Om du har brist på sömn under natten, ska du ta en tupplur att uppfylla saknas sömntiden.

2. sov i ett rum som har bra ventilation

Ditt rum frågor när du sover. Det kan påverka din sömnkvalitet. Om du sover i ett rum med dålig ventilation, är du skyldig att ha problem med din sömn. Med andra ord kommer att din sömnkvalitet drabbas. Din kropp kan inte cirkulera syre ordentligt. Det är därför det tenderar att känna sig mer trött efter uppvaknandet. Dessutom är det dåligt för din hud så bra som det kommer att öka belastningen på din kropp medan du sover, utlöser mer acne i slutet. Så, du bör sova i ett rum som har bra ventilation så att friska syre cirkulationen i kroppen, vilket kommer att bidra till fri din hud från acne.

3. se till att allt är ren innan du sover

Dina kläder, sängen och din kropp måste vara ren innan du somnar. Eftersom din sömn kommer att agera som en helande mekanism för din hud, måste du se till att allt är perfekt i linje med målet för din hud. Om du fortfarande bär smutsiga kläder under din sömn, din kropp absorberar all smuts och olja i dina kläder och det kommer att vara dåligt för läkning av huden. Det är således mycket viktigt för att sova med en ren kropp, rena kläder och en ren säng.

4. äta vissa hudvänlig livsmedel innan sömn

Öka läkningsprocessen av din hud, kan du äta vissa hudvänlig livsmedel innan du sover. Det betyder inte att ta en hel måltid precis innan du sover. Nej, det betyder bara att ta några livsmedel som kan hjälpa läkningsprocessen som äger rum i huden under din sömn. De rekommenderade mat att äta är äpplen, avokado juice, några gröna bladgrönsaker och mandel. Obs: Det hjälper också din matsmältningen.

5. gör dig bekväm innan du somnar

Kom ihåg att vara i tillstånd av stress bara innan du går att sova kommer endast att störa kroppens läkning under sömnen. Kontrollera att du har ett klart sinne innan din sömn. Kontrollera att du är tillstånd av avkoppling innan du sover. På detta sätt kommer du att kunna sova bra utan störningar. Kom ihåg att stressfri sinne är skyldig att helt bota din akne. Du måste göra allt för att hålla dig lugn under din sömn.

6. vakna tidigt och omfamna soluppgången

Vakna upp tidigt och gå utanför att omfamna soluppgången. Den morgonen syre och solljus är bäst för din hud. Det kommer att hjälpa dig att ge din hud instant förfriskning. Ännu bättre, bör du göra några övningar efter uppvaknandet på morgonen, bara för att låta svetten. Omfamna dagen som detta blir en bra dag för dig. Det rekommenderas också för dig att göra en meditation session när du vaknar.

7. Följ din sömn med badkar

När du vaknar upp från din sömn, glöm inte att följa med ett bad. Kom ihåg att under din sömn, din kropp arbetar hårt för att bekämpa gifter i kroppen och eliminera din akne från inom. Således måste den rengöras när du vaknar. Dröj inte ditt badkar när du vaknar. Det kommer endast att samla alla gifter i kroppen och låt dem att åter absorberas på huden över det alla igen.

Så, sov gott! Du kommer att kunna kontrollera din akne genom att sova bra. Följa denna guide, och du behöver aldrig vara orolig för akne igen i framtiden. Det är också bättre för dig att gäller holistiska akne lösning system som hjälper dig att ta itu med orsaken till din akne.