Akne behandlingar

Vad kan du göra för att minska hormonell akne

I min senaste diskussion med mina grannar pratade vi nästan om hormonell akne. Om du har en, så du förstår att det inte är lätt att bli av med den. Precis som alla oförutsägbara hudåkommor, ju mer vet du om det du är mer utrustade för att hantera den.

Det är bäst att börja med orsaken till hormonell akne. Hormonell akne händer när dina hormoner bli galen.

Prova att gå på en balansgång-tråd. Kroppen följer på samma sätt när det försöker få alla hormoner under kontroll. Allt från vad du äter på hur du känner kan öka eller minska din hormonell nivå.

Hur kan din hormonet nivå vara instabil?

Tiden i månaden är för anföra som exempel en av gemensamma faktorer som gör din hormonella nivån går över styr.

Men andra faktorer kan fortfarande orsaka swing i dina hormoner om din hormonet nivå redan är ur balans eller trimmad fint.

Här är de primära bovarna som ansvarar för din raging hormoner.

Stress

Höga stressnivåer öka kortisol nivåerna i kroppen. Kortisol kan leda till inflammation i kroppen på lång sikt. Detta kan göra huden frågor inklusive eksem, akne, psoriasis och urtikaria värre.

Förhöjda nivåer av kortisol uppmuntrar kroppen att producera hormoner som en kortsiktig effekt. Effekterna kommer att synas på din hud.

P-piller

När det gäller att störa din hormonbalans, är p-piller den värsta boven.

P-piller hjälpa kvinnor att hålla sina hormoner under kontroll så att de inte kunde bli gravid.

När du inte tar p-piller, är en gång välskötta hormonella nivån nu tipsade. Obalansen kommer att orsaka förödelse på huden.

Många kvinnor drabbas av efter kommande av p-piller. Tyvärr kan det ta upp till ett par år innan balansen återställs.

Mejeri

Fler och fler människor lär sig att eliminera mejeriprodukter kan minska akne.

Kroppen tenderar att producera eskalerade nivåer av talg på grund av de hormonella störningar genom att konsumera mejeriprodukter. Detta kan leda till tilltäppta porer.

Socker

Socker är dåliga nyheter. Om du på allvar rensa din hormonell akne, då är det bästa du kan göra att hoppa över bord socker.

När din kropp förbrukar massor av socker, tenderar det att öka östrogen produktionen. Detta hormon kan driva din sebacous körtlar att producera mer talg. Enkelt uttryckt blir din hud mer olja på grund av överskjutande socker. Detta orsakar dina porer att bli igensatta, vilket leder till utveckling av finnar.

Finns det en produkt som kan minska hormonell akne?

Aktuell produkt är värdelös mot hormonell acne. Om du vill bli av med akne, måste du få roten till problemet. Ännu, kan du hålla din hud klart med en bra hud vård regim.

Leta efter en fuktkräm som är fri från alkohol och doft att hålla huden fuktig sans täpper till porerna.

Prova att använda anti acne fläck behandlingar. Det hjälper särskilt på områden med inflammation, rodnad och bakterier.

Slutligen inte frustrerad som du behöver vänta ett tag innan huden förbättrar.

Medan du arbetar med din hud, måste du också titta på din dagliga mat, livsstil och allmänt wellness. Jag tycker i en fråga om tid, saker börjar att hända på din hud.