Akne behandlingar

Kirurgisk och nr-kirurgiska behandlingar för Deprimerade acneärr

Deprimerade acneärr svara sällan på naturläkemedel och krämer, och även om de svarar är det nästan omöjligt att eliminera dem helt med dessa traditionella tekniker. Lyckligtvis finns det en mängd kliniska rutiner - både invasiva och non-invasiva - tillgängliga att fylla effektivt akne ärr fördjupningar. Nedan listas några av de kirurgiska och icke-kirurgiska alternativ som du har. Gå igenom dem och ta reda på vilken som passar dig mest.

KIRURGISKA ALTERNATIV:

Många kirurgiska alternativ för att behandla djup, etsade acneärr inkluderar:

Punch Excision:

Denna typ av excision använder ett runda kirurgiska instrument, som liknar en cookie cutter, ta bort den skadade huden. Efter bort hela ärret, dermatologer noggrant stygn i ändarna av såret, att se till att maskorna inte lämnar bakom ett synligt ärr.

Punch höjd:

I denna typ av ärr kirurgi kommer din hudläkare ta bort hårda ärr vävnader och höja resterande vävnader så att de blir planade med omgivande hud.

Punsch transplantat:

Som är uppenbart från dess namn, innebär punsch transplantat ärr revidering omplantering huden att depression ärr att fylla öppningen. Denna typ av kirurgi utförs när de akne ärr är alltför djupt.

Subkutan snitt:

Subkutan snitt för ärr avlägsnande innebär att separera härdade ärr vävnader från huden i ett försök att låta huden för att höja och platta den ärrade ytan.

ICKE-KIRURGISKA ALTERNATIV:

Icke-kirurgiska alternativ är mer i efterfrågan numera av uppenbara skäl: de är mindre smärtsamt, inte innebär risk för ytterligare ärrbildning och innebär minimal eller ingen driftstopp. De vanligaste icke-invasiva akne ärr behandlingarna inkluderar:

Kemisk peeling:

Kemisk peeling är den mildaste av alla icke-invasiva ärr revidering tekniker. En kemisk lösning tillämpas på de drabbade områdena att ta bort skadade översta lager av hud, inte bara nivå hudytan utan också för att avslöja färsk, jämnare hud lager under. Detta förfarande används för att behandla ytliga ärr eller deprimerad ärr som inte djupt.

Microdermabrasion:

Microdermabrasion arbetar också på ett liknande sätt som kemisk peeling. Denna teknik används dock aluminiumoxid kristaller för att polera bort översta mest lager av huden för att avslöja färsk lager under huden. Denna teknik är också effektivt för behandling av mild ärrbildning, och fungerar inte bra för indragna akne ärr.

Dermal Fillers:

Deprimerade acneärr svarar mycket bra på huden fillers. En flytande injicerbara lösning injiceras under huden att drastiskt höja ärr fördjupningar. Både naturliga och syntetiska fyllmedel kan användas för plumping upp urkärnade ärr. Naturliga fyllmedel inkluderar kollagen eller fett från patientens egna kroppen. Resultaten av fyllmedel är mest imponerande men den enda nackdelen är att de erbjuder en tillfällig lösning, med de effekter som varar i 6 till 18 månader.

Laser hud Resurfacing:

Laser hud ytrenovering är förmodligen den mest effektiva permanent lösningen för djupa ärr. En laserstråle med specifik våglängd används för att bryta de hårda ärr vävnader, stimulera läkningsprocessen. Det påskyndar också naturliga kollagen och elastin produktionen, förbättra mjukhet och smidighet i huden. Fractional CO2 Laser hud ytrenovering är den senaste tekniken som används över hela världen för att behandla envis, indragna ärr. Laser hud ytrenovering är inte en onetime procedur. Vanligtvis för 4 till 6 sessioner att eliminera akne ärr helt.

Radiofrekvens behandling (RFT):

Radiofrekvens behandling är en de många Thermage hud behandlingarna används för att behandla många hudåkommor inklusive Deprimerade ärr. Detta är senast är prisvärd behandling är säker för hudtyper och toner. Dermatologer använder radiovågor av specifik frekvens att strama åt huden. Detta orsakar de Deprimerade acneärr att bli mindre märkbar. Som laser hud ytrenovering, måste RFT också flera sessioner att uppnå önskat resultat.

Om du är intresserad, besöka en erfaren hudläkare nu och beroende på hur djup din urkärnade ärr han/hon kommer att rekommendera dig en kirurgisk eller icke-kirurgiska akne Ärrbehandling som passar dig bäst.

Obs: Vissa läkare också förskriva Isotretinoin för svår akne. Om du också har använt någon sådan receptbelagda medicin för behandling av aktiv akne var noga med att berätta hudläkare om det innan han eller hon börjar Ärrbehandling.