Akne behandlingar

6 praktiska tips om hur man bli av med akne

1. Använd bensoylperoxid att behandla akne

För vissa människor som kämpar med envisa finnar och vill veta hur man bli av med akne, verkar bensoylperoxid erbjuda lindring. För att göra det ännu bättre, kan detta läkemedel köpas över disk, så det finns inget behov av att få en läkares recept för det.

Bensoylperoxid verk genom att rikta den främsta orsaken till inflammation beror på blockerade ut pore. Acnes bakterien är ansvarig för akne breakouts och denna medicin tränger djupt in i huden för att stoppa bakteriernas otäcka effekter.

Kom ihåg dock att det kan ta ett tag innan du kan börja märka resultat från att använda denna akne medicin. Men efter 2 till 3 veckor, du kan förvänta dig att se någon förbättring på din hud.

2. hur man bli av med akne med salicylsyra

Medan detta läkemedel har någon inverkan alls att minska oljeproduktionen eller döda akne bakterier, är det ett effektivt alternativ för dem som vill veta hur man bli av med akne.

Salicylsyra utlöser avgivande av det yttersta lagret av huden, eftersom detta lager tas bort, kommer du att märka att din hud är fri från eventuella blockeringar samtidigt som man håller porerna klart.

Dock bör du undvika att använda denna produkt på känslig hud samt hud med några sår eller nedskärningar. Om du vill veta hur man bli av med akne med denna medicin, måste använda den kontinuerligt för bättre effekter.

3. Välj smink som passar din hudtyp

För människor som vill vara fri från acne, är tillämpa rätt typ av makeup ett annat bra alternativ. Så mycket som möjligt, bör du köpa smink som är kategoriserade som olje-fri. Medan det kan ta några dagar eller veckor innan du kan börja se resultat, kommer du att märka skillnaden, jämfört med använder vanliga smink som orsakar irritation och finnar.

Förutom att välja typ av makeup att bära, vara noga med att tvätta alla bort i slutet av dagen. Lämna aldrig din makeup på som du sover, så att du kan undvika upplever irritation, rodnad eller utslag.

4. prova att använda antibiotika

Akne krämer inte fungerar, kan du överväga att använda antibiotika i stället. Rådfråga din hudläkare för bästa medicin som fungerar för dig, som detta kan minimera dina chanser att uppleva några negativa biverkningar. Tänk bara på att följa den rätta doseringen när du tar antibiotika, och undvika tar det mycket längre tid än du borde.

Ett gott råd - antibiotika kan leda till skalning eller torrhet. Så, så mycket som möjligt, Använd fuktighetskräm och stöd din hud med solskyddsmedel för att förhindra brännskador på grund av alltför känslig hud.

5. överväga Microdermabrasion som ett sätt om hur man bli av med Acne

Microdermabrasion hjälper skrubba bort ett lager av huden, vilket tar bort smuts och skräp som blockera huden och orsakar akne. Hela processen är helt smärtfritt och snabbt, och det lämnar huden känsla mjuk, fräsch och avslappnad. Detta förfarande är dock att inte göras för bara en gång eftersom det kan ta några sessioner innan du kan uppnå fantastiska resultat.

6. hitta den bästa behandlingen

I allmänhet kan du hitta alla typer av akne behandling i butiker och apotek. Om du vill få den bästa lösningen på finnar, men är det bättre att besöka din hudläkare för rätt behandling som passar dig bäst. Efter kontroll din hudtyp, kommer du rådas att använda en kräm, ta en medicin eller genomgå en procedur som kan avsluta dina bekymmer med akne en gång för alla.

Dock är de olika behandlingsalternativ som visas här de vanliga för de flesta hud problem orsakade av akne. Det finns också naturliga behandlingsmetoder finns, och det är bara en fråga om att välja rätt alternativ som effektivt löser dina problem. Om du menar allvar med hur man bli av med akne och vill få en gratis rapport, måste du besöka min hemsida nedan.